Проблеми із закордонним паспортом врятували олександрійку від сексуального рабства

© Digital

Мешканка Олександрії створила сторінку у соціальній мережі “ВКонтакте”, де пропонувала роботу за кордоном із зарплатою від $6000 до $9000 в місяць. Згодом з’ясувалося, що жінка знаходила дівчат, а далі ними займалися інші люди, які переправляли їх у борделі в місто Дубаї в ОАЕ. Однак у однієї потерпілої виникли проблеми з отриманням закордонного паспорту і вона залишилася в Україні.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Мою Олександрію“.

Згідно з матеріалами справи, жінку звинуватили в одному епізоді вербування. При цьому підсудна не знала, що вербує дівчат в арабські борделі. Її завданням було тільки знайти бажаючих, а далі з ними повинні були працювати інші люди (матеріали по ним виділені в окремі провадження).

На оголошення відгукнулася одна дівчина, якій обвинувачена “гарантувала гідні умови праці, проживання, харчування, дотримання прав і свобод людини, охорону і високу зарплату”. Але в підсумку за кордон вона не виїхала – їй не вдалося зробити закордонний паспорт.

Вербувальницю визнали винною за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, вчинена групою осіб) і дали п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Потерпіла в суді не брала участь, вона заявила, що претензій до підсудної не має і буде згодна з судовим рішенням.

Читайте також: Кропивницька сутенерка не захотіла вийти на волю

Поширити:

Залишити коментар:

коментар