Негода знеструмила 27 населених пунктів на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Вільне.ІНФО

Через погіршення погодних умов без електропостачання на Кіровоградщині залишилося 27 населених пунктів. Найбільше від негоди постраждала західна частина області – сім повітряних ліній у Гайворонському, по п’ять ліній відключилися у Голованівському, Новоархангельському та Благовіщенському районах.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу ПрАТ «Кіровоградобленерго».

“Внаслідок значного погіршення погодних умов на території Кіровоградської області станом на 12:00 18 січня аварійного відключення зазнали 24 повітряні лінії напругою 6-10 кВ та 266 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишилися 27 населених пунктів. Найбільшої шкоди стихія завдала у західній частині області. Поривчастий вітер та налипання мокрого снігу спричинили знеструмлення семи повітряних ліній у Гайворонському, по п’ять ліній відключилися у Голованівському, Новоархангельському та Благовіщенському районах”, – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи, до яких залучено 19 бригад ПрАТ «Кіровоградобленерго» (80 працівників товариства) та 19 одиниць спецтехніки.

“Робота енергетиків значно ускладнюється тим, що місцями товщина снігового покриву перевищує 50 сантиметрів, перемети ж сягають інколи майже метрової товщини. Незважаючи на це, робиться все можливе, аби електропостачання було відновлене у максимально короткий строк”, – додають у прес-службі.

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня, на території Кіровоградської області очікуються складні погодні умови: сильні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, дощу, місцями дуже сильні опади, місцями – налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовина, снігові замети. На дорогах – ожеледиця.

А 16 січня, на Кіровоградщині розгорнули 19 мобільних пунктів обігріву. Усі бажаючі можуть зігрітися, випити гарячого чаю та отримати першу долікарську допомогу.

Нагадаємо також, 11 грудня, о 05:45 внаслідок аварійного спрацювання автоматичних систем захисту ЛЕП без електропостачання залишились 23487 чоловік у 48 населених пунктах 10 районів Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар