У квартирі кропивничанки немає тепла через проблеми з сусідом

Сьогодні, 17 січня, представники міськради відвідали помешкання жінки, яка скаржилась на відсутність у квартирі опалення. Клева Тетяна Іллівна вказала причину — сусід, який не дає доступу працівникам ЖЕО до засувки, що перекриває доступ теплоносію до помешкання. За словами Любові Марченко, ЖЕО вже подало до суду на власника сусідньої квартири, але розгляд справи затягнувся майже на рік.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна.

“Через постійний холод у квартирі мені доводиться у приміщенні носити верхній одяг. Рятує тільки електричний обігрівач, за допомогою якого я обігріваю свою спальню. Дальню кімнату доводиться взагалі замикати, оскільки вона найхолодніша, – поскаржилась Тетяна Клева. – Я вже два роки зимую в обласній лікарні, оскільки там регулярно проходжу процедуру гемодіалізу. А обігрівати квартиру зі стелями висотою 3,5 метри одним електрокаміном дуже важко”.

Вислухавши заявницю та оглянувши умови її проживання, секретар міської ради Андрій Табалов поділився своїм баченням ситуації, що склалась.

“Найскладніші питання, з якими громадяни звертаються до керівництва міської ради — це непорозуміння між сусідами, яке можна вирішити тільки у судовому порядку, – пояснив Андрій Табалов. – У даному випадку ситуація склалася так, що у більшості квартир у цьому будинку встановлене автономне опалення, з централізованим лишилось тільки дві. Проблема полягає у тому, що в сусідній квартирі, де знаходиться запірна арматура, що дає доступ до теплоносія, ніхто не проживає. Власник перекрив опалення у своїй квартирі і не дає доступ для розблокування подачі тепла для сусідньої. Рішення проблеми єдине — власник квартири має надати доступ працівникам ЖЕО до теплових мереж, де розташована запірна арматура”.

Секретар міської ради запевнив Тетяну Клеву, що особисто поспілкується з господарем квартири, щоб той надав доступ, і заявниці нарешті увімкнули опалення. Крім того, Андрій Табалов запропонував жінці встановити індивідуальне опалення, скориставшись пільговою програмою «Доступне тепло», яку запровадили НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Кіровоградгаз», спільно з міською радою міста Кропивницького та за підтримки програми Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) IQ energy.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар