Яким видався 2017 рік для кропивницьких патрульних

Усього 52965 опрацьованих викликів, знайдено 205 загублених людей, виявлено 713 водіїв, що керували авто у стані сп’яніння: таким запам’ятається 2017 рік для УПП в Кіровоградській області. Серед найпоширеніших викликів – конфлікти 4300 випадків, бійки 1178 випадків та шахрайство 1209 випадків.

Про це йдеться на сторінці УПП в Кіровоградській області у Facebook, повідомляє Перша електронна.

Ілюстрація

За поточний період на дорогах міста сталося 885 ДТП, в яких загинуло 5 осіб, 217 кропивничан отримали різного ступеня травми, 79 водіїв залишили місце ДТП та отримали адміністративні матеріали за ст.122-4 КУпАП. Загалом, інспектори патрульної поліції оформили 13570 адмінматеріалів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Впродовж 2017 року патрульні виявили 713 водіїв, які керували транспортним засобом у стані сп’яніння. У всіх випадках на водіїв були складені відповідні матеріали про адміністративне правопорушення за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність водіїв за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу водія та швидкість його реакції. Всі матеріали були передані до суду в терміни, визначені законом, для подальшого розгляду та притягнення винни до відповідальності.

Протягом року, зокрема, за частиною 1 статті 130 КУпАП (водій вперше протягом року притягується до відповідальності за цією статтею) патрульними поліцейськими складено 656 адмінматеріалів, за частиною 2 (вдруге протягом року) – 30 адмінматеріалів, за частиною 3 (втретє протягом року) – 16 адміністративних матеріалів.

© pmg.ua

Слід зауважити, що патрульними також було складено 10 адміністративних матеріалів згідно частини 4 статті 130 КУпАП. Вона передбачає відповідальність за вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником).

Також до відповідальності згідно цієї норми закону може бути притягнено водія, який вживав алкоголь, наркотики, а також лікарські препарати, виготовлені на їх основі після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

У сфері охорони громадського порядку та публічної безпеки патрульні склали 3556 адмінматеріалів. З них 2579 постанов – розпиття алкоголю в громадських місцях, 428 постанов стосувалися дрібного хуліганства, 93 – злісна непокора поліцейському.

Протягом року патрульні зафіксували 108 випадків поширення та зберігання наркотичних речовин, 22 випадки – незаконного зберігання зброї та/або боєприпасів.

© Патрульна поліції Кіровоградської області

За 2017 рік патрульні знайшли 205 загублених людей, що потребували допомоги, з них – 66 – це маленькі діти, яких розшукували батьки.

Слід відзначити, що в 2017 році в Управлінні почав працювати відділ по зв’язкам з громадськістю, працівники якого провели близько 800 занять з підростаючим поколінням в навчальних закладах освіти та поспілкувалися з більш ніж 20000 дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар