Самогубство АТОвця у Компаніївці: звинувачення у побитті та відсторонення керівника поліції

фото Олени Шворак

Сьогодні, 5 жовтня, під стінами компаніївського відділу поліції зібралися десятки громадян, аби домогтися прозорого розслідування справи щодо самогубства колишнього учасника АТО. Місцеві мешканці підозрюють, що його до такого вчинку могли довести працівники поліції, які проводять розслідування щодо факту побиття чоловіком своєї цивільної дружини. Зокрема, мати померлого звернулася до прокуратури, аби там перевірили правомірність дій поліцейських. Поки розглядають справу, у Компаніївці тимчасово відсторонили від виконання обов’язків керівника відділу поліції.

Про це Першій електронній повідомила речниця обласної поліція Віталіна Бевзенко.

“Померлий підозрюється у побитті своєї цивільної дружини. Однак, до поліції та прокуратури із заявою про начебто неправомірні дії з боку поліцейських звернулася мати померлого. За цим фактом розпочато службове розслідування, матеріали якого направлять у прокуратуру для прийняття остаточного рішення”.

На час розслідування від виконання обов’язків відсторонили керівника місцевої поліції.

У коментарі Першій електронній, прес-секретар прокурора області Наталя Алєксєєнко розповіла, що мати колишнього АТОвця, який покінчив життя самогубством, просить прокуратуру надати правову оцінку діям працівників поліції.

“Зокрема, є питання щодо незаконного, на її думку, притягнення сина до кримінальної відповідальності. А також нібито застосування тортур та засобів фізичного впливу, спрямованого на зізнанні у побитті його цивільної дружини”.

Наразі звернення перебуває на розгляді.

Зокрема, прокуратура звернулася до обласного управління Нацполіції щодо проведення службового розслідування законності дій працівників районного відділу поліції при затриманні та проведенні слідчих дій з підозрюваним, в тому числі і застосування щодо нього заходів фізичного впливу.

За результатами проведення службової перевірки, у разі наявності підстав, будуть внесені відомості до ЄРДР.

Окрім того, в рамках розслідування (за ч.115 КК У) призначено проведення судово-медичної експертизи щодо причин смерті та наявності тілесних ушкоджень на тілі чоловіка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар