Чоловік йшов пішки з Дніпра на Кіровоградщину і по дорозі пограбував пенсіонерку

У селі Олександрія Полтавської області 66-річний мешканець Кіровоградщини, який йшов пішки з Дніпра, по дорозі пограбував 79-річну пенсіонерку. Забрав у неї гроші, телефон та продукти з холодильника.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на ГУ НП у Полтавській області.

Учора зранку, 27 вересня, поліцейським зателефонував 54-річний житель села Олександрія Кобеляцького району та повідомив, що вночі невідомий скоїв розбійний напад на його тещу, яка проживає у тому ж селі.

Виїздом на місце події працівники поліції встановили, що близько опівночі невідомий чоловік витягнув скло з вікна коридору та проник до будинку, в якому проживає 79-річна пенсіонерка. Погрожуючи предметом, схожим на ніж, забрав кошти у сумі 3-х тисяч гривень, мобільний телефон “Nokia” та продукти харчування з холодильника. Після скоєного пішов у невідомому напрямку.

“На розшук нападника орієнтували весь особовий склад поліції Кобеляцького району а також працівників обласного апарату поліції. Прочісуванням прилеглої до місця скоєння території у лісопосадці між селами Олександрія та Сушки було виявлено підозрілого чоловіка. При собі мав речі, схожі на викрадені”, – повідомив начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан.

Подальшою перевіркою встановлено, що саме цей чоловік напередодні проник до будинку пенсіонерки.

Затриманим виявився 66-річний раніше судимий за крадіжки житель Кіровоградської області.

Поліцейським пояснив, що йшов пішки із міста Дніпро до Кіровоградщини. У селі Олександрія напав на пенсіонерку.

Речові докази вилучені, чоловіку вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло). Фігурант затриманий у порядку статті 208-ї Кримінально-процесуального кодексу України.

Санкція статті, що інкримінується зловмиснику, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 25-річний житель Світловодська, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин, напав на дівчинку, що поверталася додому, налякав дитину та відібрав її мобільний телефон.

Також 17-річний мешканець Кіровоградщини пограбував пасажира у поїзді.  Юнак їхав із пoтерпілим в одному вагоні. Кoли хлопець виходив на свoїй станції, то прихопив особисті речі пoпутника. Викрадене майнo працівники поліції вилучили та пoвернули власнику. Триває рoзслідування. Раніше хлoпець вже був судимий за крадiжки.

34-річний чоловік, погрожуючи мечем, пограбував двох кропивничанок. Потерпіла розповіла про те, що прийшла до свого знайомого додому з приводу купівлі дров. Як тільки вона зайшла до помешкання, чоловік схопив предмет, схожий на меч, та почав вимагати гроші. Налякана жінка змушена була віддати нападнику 2 200 гривень. Побоюючись розправи з боку чоловіка, відразу ж не повідомила про те, що сталося, у поліцію. А вже через декілька днів вночі зловмисник знову наважився на злочин. Цього разу розбійник сам прийшов до помешкання потерпілої, переліз через огорожу та увійшов до приміщення літньої кухні. У момент нападу там знаходилася 59-річна родичка власниці будинку. Побачивши жінку, нападник схопив зі столу ножа та почав погрожувати їй та вимагати грошові кошти. Заволодівши грошами у сумі 4800 гривень, чоловік поспішив покинути будинок.

Також у Кропивницькому іноземець, погрожуючи ножем, побив та відібрав у місцевого жителя рюкзак із телефоном, грошима та особистими речами через те, що йому не сподобалося, як чоловік переходив дорогу.

Крім того, небайдужі кропивничани затримали двох азербайджанців, які намагалися пограбувати кіоск. Патрульні отримали інформацію про грабіж на вулиці Соборній, біля входу на Критий Ринок. Заявниця повідомила, що до кіоску, де вона працює зайшли двоє невідомих громадян, та придбали тютюнові вироби на суму 30 000 гривень. Коли ж прадавчиня поклала товар до пакетів, ті вихопили у неї з рук пакети та не розрахувавшись, вдалися до втечі.

Зазначимо, у Кропивницькому взяли під варту двох чоловіків, які побили і пограбували свого знайомого.

Курйозний випадок стався у місті Новоукраїнка, коли поліцейські застали на місці злочину чоловіка, який хотів викрасти гроші з каси аптеки. Невідомий намагався сховатися від правоохоронців за шафою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар