У Кропивницькому судитимуть підозрюваного у хабарництві керівника Держпродспоживслужби

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно виконувача обов’язків начальника Управління Держпродспоживслужби в м. Кропивницькому, якого на початку липня цього року було викрито на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Встановлено, що обвинувачений одержав хабар за оформлення санітарного паспорту на право зберігання мінеральних добрив, пестицидів та гербіцидів у складському приміщенні. Злочинну діяльність чиновника було задокументовано у липні поточного року прокуратурою разом із Управлінням захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). За скоєне особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, хабарника було затримано працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області на «гарячому» під час отримання неправомірної вигоди. За інформацією активістів Центральноукраїнського антикорупційного офісу, затриманого звати Сергій Сидоренко. Він був в.о. начальника управління Держпродспоживслужби м. Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар