Розгляд адмінсправи стосовно копачів радіоактивного металу біля Кропивницького перенесли

Сьогодні, 15 серпня, на засіданні адмінкомісії міської ради Кропивницького мали розглядати протокол спецінспекції щодо незаконних земельних робіт в глиняному кар’єрі “Веселівське родовище” неподалік Кропивницького.  Тоді невідомі на той час особи розкопали у районі Аджамської промислової зони радіоактивний метал. Про це повідомляє Перша електронна.

Як виявилося, екскаватор, який правоохоронці затримали на місці, належить головному інженеру комунального підприємства “Універсал 2005” Ігорю Тюріну. Саме його сьогодні запросили на засідання адмінкомісії.

Ігор Тюрін прийшов на комісію з адвокатом, який клопотав дати їм можливість ознайомитися з протоколом, який на нього склав спецінспектор.

Оскільки вони мають на це повне право, згідно адмінкодексу, розгляд протоколу перенесли на наступне засідання комісії.

Під час засідання секретар запитала короткі пояснення, які надав Ігор Тюрін. Він повідомив, що на момент події перебував на відпочинку, йому зателефонував чоловік, який взяв в оренду екскаватор.

Більше нічого від посадовця дізнатися не вдалося, під час засідання комісії він відмовився спілкуватися з пресою.

Інший фігурант цієї справи громадянин Жолобов, який, за словами начальника спецінспекції Андрія Максюти, координував роботи, на засідання не з’явився. Його поштою повідомили про виклик на засідання, проте відповідь про отримання листа комісія ще не отримала.

Як розповів начальник спецінспекції Андрій Максюта, за двома протоколами громадянам Тюріну та Жолобову інкримінують адміністративні порушення – незаконні земельні роботи.

За це їм загрожують штрафи від 340 до 1360 грн.

Але, за словами Андрія Максюти, на сьогодні також порушена карна справа щодо факту незаконного розриття.

Нагадаємо, неподалік Кропивницького розкопали захоронення радіоактивного металобрухту. Питанням їхньої подальшої долі займаються на державному рівні. Частину з них хотіли вивезти у Чорнобильську зону.  Крім того, рівень радіації лише у певних точках перевищує норму. А державна інспекція ядерного регулювання України класифікувала подію 13 липня, як таку, що має всі ознаки радіаційної аварії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар