В Олександрії намагаються забрати в орендаря приміщення кафе і готелю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Керівник Олександрійської місцевої прокуратури звернувся до суду з вимогою повернути у власність громади будівлю-пам’ятку архітектури вартістю більше мільйона гривень, розміщену у м. Олександрія. Із 2008 року там розміщуються кафе з реалізацією підакцизних товарів, готель та інші об’єкти, адже приміщення орендується.

Підставою звернення до суду стала заборгованість у одного з приватних підприємств міста за охоронно-орендним договором у сумі 20 тис. грн. Так, згідно із вказаним договором 427,2 кв. м. Фондом комунального майна Олександрійської міської ради було передано приватному підприємцю ще у 2003 році для розміщення молодіжного клубу. А з 2008 року там розміщуються кафе з реалізацією підакцизних товарів, готель та інші об’єкти. Однак, орендарем не виконуються взяті на себе зобов’язання в частині повноти та своєчасності внесення орендної плати, яка становить 20 065 грн.

При цьому, розпорядник комунального майна не здійснює належний захист інтересів громади. Жодних заходів щодо стягнення такої заборгованості та повернення майна ним не вжито.

Вказане стало підставою для втручання органів прокуратури шляхом звернення до суду з позовом в порядку представництва інтересів держави.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар