Поліцейські затримали четвертого підозрюваного у справі стрілянини біля Кіровського райсуду

Затримання фігурантів перестрілки у Кропивницькому

Поліцейські затримали третього підозрюваного у замахі на вбивство під час стрілянини біля приміщення Кіровського райсуду, який близько 5 місяців перебував у розшуку.

Про це Першій електронній повідомили у Секторі комунікації поліції Кіровоградської області.

Вчора, 31 липня, його було затримано працівниками поліції у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині 32-річному мешканцю Кропивницького повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст.15 та ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство), ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство).

У кримінальному провадженні проводиться досудове слідство. Вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нагадаємо, 21 лютого цього року, близько 9.30 в одному з районів обласного центру, неподалік будівлі Кіровского райсуду, сталася сутичка між місцевим жителем та трьома невідомими, яка закінчилася стріляниною. Аби спіймати злочинців, правоохоронцям довелося влаштувати “перегони”. Наздогнати правопорушників вдалося аж на виїзді з міста – уже після того, як вони змінили одну автівку на іншу.

У результаті стрілянини двоє чоловіків було поранено – їх госпіталізовали до обласної лікарні. Справу кваліфікували як замах на вбивство. Тоді усіх затриманих фігурантів перестрілки у Кропивницькому взяли на два місяці під варту. Суддею також було відмовлено у визначенні застави оскільки особи підозрюються у вчиненні злочину пов’язаного з насильством – у замаху на вбивство вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Слідчим суддею тоді було прийнято рішення про утримання вказаних осіб не в Кіровоградському слідчому ізоляторі, а в Черкаському. Таке клопотання було подано прокурором. Також були надані відповідні матеріали від Кропивницького УВП №14, про те, що існує ймовірна загроза дестабілізації оперативного стану і масових заворушень у зв’язку з особистостями затриманих.

Ще одного причетного до стрілянини у Кропивницькому, якому вдалося втекти, Костянтина Волкова оголосили у розшук.

Костянтин Волков

Пізніше, 27 квітня, Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт трьох фігурантів перестрілки біля Кіровського райсуду у Кропивницькому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар