Суд у справі жорстокого вбивства кропивницького таксиста перенесли

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 3 липня, у Ленінському райсуді Кропивницького мало відбутися судове засідання у справі двох підозрюваних у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та 9-класник Віталій Пугаченко були затримані за підозрою у скоєнні цього особливо жорстокого злочину.


Проте, судове засідання перенесли через відпустку одного з суддів присяжних. Передає кореспондент Першої електронної.

Сьогодні на засідання прийшли рідні та друзі убитого кропивничанина, а також неповнолітній підозрюваний Віталій Пугаченко, який перебуває під домашнім арештом.

Суддя Світлана Льон розпочала засідання і повідомила, що один із суддів присяжних Леонід Плахотніченко від сьогодні пішов у відпустку. Зважаючи на це, головуюча суддя оголосила про перенесення справи.

Відпустка судді Плахотніченко триватиме з 3 по 21 липня. Тому наступне засідання спробують провести 25 липня.



Нагадаємо, 31-річного водія таксі Євгена Орлова вбили 27 березня під час виконання ним робочого замовлення. За два дні понівечене тіло потерпілого виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Одного з підозрюваних поліцейські розшукали за місцем проживання, а іншого, 15-річного школяра – вже за місцем навчання.

фото з місця, де знайшли тіло вбитого

У першій інстанції обом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Але пізніше в Апеляційному суді першому підозрюваному залишили рішення без зміни, а неповнолітньому змінили на домашній арешт.

Обом особам інкримінують ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), за якою передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

23 червня у Ленінському райсуді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання по справі двох підозрюваних у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова. Головуюча у засіданні суддя Світлана Льон та судді Плахотніченко і Шевченко ухвалили рішення про продовження запобіжних заходів обом підозрюваним – старший ще 60 діб перебуватиме під вартою, а неповнолітній ще 2 місяці під домашнім арештом. Крім того, суд ухвалив, що справу розглядатимуть у складі суддів присяжних.

Вбивство кропивницького таксиста: як адвокати виправдовують підозрюваних та чому відпустили неповнолітнього 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар