У Бережинці на території сільгосппідприємства відбулася стрілянина

фото зі сторінки Марії Старости у Фейсбуці

Сьогодні 23 травня, у селі Бережинка, що неподалік Кропивницького, сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Про це Першій електронній повідомили у Секторі комунікації поліції Кіровоградської області.

Стрілянина сталася близько 16.00. На місце події негайно прибули правоохоронці. Поліцейські виявили шістьох мешканців сусідньої області, вдягнених у камуфляжну форму, які представилися працівниками однієї з охоронних фірм.

У даний час правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії з документування даного кримінального правопорушення. Потерпілих каретою швидкої було госпіталізовано до лікувального закладу.

Свідками надзвичайної події стала знімальна група філії Національної телекомпанії України «Кіровоградська регіональна дирекція».

Журналістка обласного телеканалу Марія Староста описала деталі стрілянини на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010», яким 23 дні тому заволоділа фірма із Дніпра. Близько 200 людей, земля яких знаходиться в оренді даного господарства, стали на бік засновника підприємства Миколи Трибіненка. Громада взялась сама виганяти самопроголошених власників, які зачинились у конторі і не хотіли виходити до людей. Аби зайти в приміщення, довелось виламати двері та вибити вікна. Ті, хто знаходилися всередині, стали кидати у бік людей димові шашки та розпилювати сльозогінний газ. Слідом з вікон пролунали постріли, стріляли із середини у натовп. Люди неодноразово телефонували в поліцію, втім патрульні зявилися не раніше, ніж за 40 хвилин у складі трьох чоловік. Протягом цього часу стрілянина продовжувалась. Один із молодих чоловіків, який був у натовпі, отримав наскрізне поранення руки з вогнепальної зброї. Поранення отримали ще декілька місцевих жителів. Свистіли кулі і над головами знімальної групи «День за днем», які перебували на місці подій із самого початку конфлікту. Після приїзду патрульних, через кілька хвилин прибув спецпідрозділ поліції. Ті, кому вдалося втекти з контори, переховувалися зі зброєю на току”, – написала вона.

один із стрілків, який теж отримав поранення в руку

фото: Сектор комунікації поліції Кіровоградської області, сторінка Марії Старости у Фейсбуці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар