В Олександрії за незаконне зберігання боєприпасів засудили АТОвця

© na.mil.gov.ua

В Олександрійському суді зачитали вирок ветерану АТО, який незаконно зберігав боєприпаси. Чоловік отримав три роки позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік.

Про це, з посиланням на єдиний реєстр судових рішень, пише “Моя Олександрія”.

Поліцейські затримали чоловіка 21 січня 2017 року з підозрою у незаконному зберіганні боєприпасів. У пакеті, який він мав при собі, виявили 87 патронів, магазин до автомата АК-74, корпус гранати Ф-1 і запал до неї. Як показала експертиза, у зібраному стані граната “була придатна для проведення вибуху”, а 87 патронів – “для стрільби”.

На досудовому слідстві АТОшник розповів, що знайшов боєприпаси на тому ж дитячому майданчику, де його затримали. Він повністю визнав свою провину в зберіганні боєприпасів і підписав договір з прокурором.

Суд вказав, що чоловік скоїв тяжкий злочин, однак без обтяжуючих обставин. Раніше до кримінальної відповідальності громадянин не притягувався. Суд взяв до уваги, що чоловік воював у зоні АТО та має статус учасника бойових дій.

Обвинуваченого визнали винним за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача і збут зброї) КК України і дали три роки позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.

Боєприпаси суд постановив знищити.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар