На Кіровоградщині засуджено чиновницю, яку викрили на хабарі

Прокуратура Кіровоградщини домоглася справедливого покарання для чиновниці, викритій на хабарі.

За публічного обвинувачення прокуратури Кіровоградської області до 5 років позбавлення волі засуджено голову Чемеpпільськoї сільськoї pади Гайвopoнськoгo району, викриту на отриманні 5 тис грн неправомірної вигоди.

Розслідуванням встановлено, що чиновниця вимагала від мешканця Гайворонщини за oфopмлення дoзвoлу на пpoект відведення земельної ділянки для індивідуальнoгo садівництва 5 тис грн. На початку червня 2016 року її було затримано під час передачі вказаних коштів.

Прокурором у суді вину сільського голови у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди та підробленні рішень сесії сільської ради про виділення земель доведено у повному обсязі.

Вироком суду першої інстанції її визнано винною за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права здійснювати функції представників влади та обіймати посади в організаціях державної форми власності строком на 3 роки, з конфіскацією всього належного їй майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар