Поліцейські затримали двох підозрюваних у жорстокому вбивстві літньої жінки у Кропивницькому

Працівники поліції затримали осіб, причетних до вбивства пенсіонерки у Кропивницькому.

Про це повідомили у Кропивницькому відділі поліції Кіровоградської області.

Правоохоронці взяли під варту двох місцевих жителів, уродженців іншої держави, віком 41 та 47 років, які заради наживи жорстоко розправилися з 74-річною пенсіонеркою. Одного з чоловіків розшукали в обласному центрі, його спільника – на території Херсонської області. За вчинене зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Загиблу виявила її знайома й відразу ж зателефонувала у поліцію. Жінка вирішила провідати пенсіонерку, оскільки вона тривалий час не відповідала на дзвінки. Відчинивши двері помешкання, подруга старенької побачила приголомшливу картину: тіло літньої жінки з численними пораненнями знаходилося у коридорі на підлозі. Крім того, у потерпілої були відсутні золоті сережки.

«У результаті чітких та скоординованих дій оперативники Управління карного розшуку обласного главку та Кропивницького відділу поліції встановили осіб, причетних до скоєння злочину. Одного з підозрюваних поліцейські затримали у місті Херсон, а його спільника в обласному центрі. Речовий доказ кримінального правопорушення – золоті сережки – вилучено за місцем мешкання одного зі зловмисників. Слідчими відділу поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) та п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України», – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

Попередньо встановлено, що, програвши гроші у карти, старший зі зловмисників запропонував молодшому піти до пенсіонерки, яка мешкала у будинку, де він раніше винаймав квартиру. Пізно ввечері чоловік зустрів жінку на вулиці. Впізнавши знайомого, вона впустила його до помешкання. Згодом прийшов і поплічник зловмисника. «Гості» просили позичити грошові кошти, однак, отримавши відмову, вони напали на стареньку та почали знущатись над жінкою і безжально її бити. Від численних ударів в область голови потерпіла померла. Обшукавши житло, зловмисники забрали заощадження пенсіонерки у сумі близько 9 тисяч гривень та зняли з жертви золоті сережки. Потім знайшли ключі від помешкання, замкнули квартиру і поїхали на вокзал.

Як виявилося, спільники вирішили налагодити своє життя на новому місці. Старший з чоловіків пообіцяв облаштувати житло й сповістити молодшого. Однак їх планам завадили працівники поліції.

Розслідування триває. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар