Прокуратура Кіровоградщини виявила порушення під час тримання осіб у спеціальних установах органів поліції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів перевірено стан дотримання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах Національної поліції.

Перевірки засвідчили наявність низки порушень вимог законодавства в частині функціонування кімнат для затриманих та доставлених чергових частин територіальних органів поліції, їх неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, порушення облікової дисципліни утримуваних осіб та порушення умов роздільного тримання під розміщення осіб у камерах, порушення санітарно-технічного стану ізоляторів.

Виявлено непоодинокі факти адміністративного затримання та доставлення осіб до приміщень територіальних органів поліції без складання адмінпротоколів, а також не внесення фактів перебування громадян у приміщеннях поліції до відповідного журналу.
Крім того, прокуратурою області з початку року ретельно перевірено організацію конвоювання в’язнів за межі установ, стан охорони та нагляду, тримання у приміщеннях суду та стан спеціального обладнання відповідних приміщень, в ході яких також виявлено ряд грубих порушень.

На усунення виявлених порушень законодавства прокуратурою області загалом внесено 19 вказівок, у тому числі одну вказівку скеровано керівнику Національної поліції України. Документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.

Питання дотримання конституційних прав в’язнів у місцях несвободи перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар