Мешканець Кіровоградщини зберігав вдома більше 300 набоїв

На Кіровоградщині поліцейські вилучили у місцевого жителя більше 300 набоїв.

Санкціонований обшук у рамках операції «Зброя та вибухівка» провели оперативники кримінальної поліції обласного главку спільно з колегами зі Знам’янського відділу поліції. Нині вилучені набої направлено для проведення експертизи. За зберігання боєприпасів «власнику» загрожує покарання.

Про те, що 50-річний громадянин може зберігати у себе вдома заборонені предмети, поліцейські отримали інформацію напередодні. Не судимий і непрацюючий громадянин раніше привертав до себе увагу поліції, адже іноді влаштовував гучні сварки у своїй родині. Крім того, дебошир не рідко сперечався з сусідами і, за словами людей, поводив себе не тактовно і грубо.

«Про візит поліцейських чоловік очевидно не здогадувався, оскільки відчинив двері і стримано поводив себе під час обшуків. Оглядаючи одну з кімнат, оперативники виявили сумку, сховану у шухляді дивану. В ній знаходилися предмети, зовні схожі на патрони калібру 5,45 мм у кількості більше 200 одиниць, та близько сотні набоїв калібру 7,62 мм і два запали, – розповів начальник управління карного розшуку поліції Кіровоградської області Володимир Хвостов.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

1 (46) 3 (29)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар