Московський патріархат заплатить за незаконне реконструювання монастиря на Кіровоградщині

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: Моя Олександрія

Олександрійська єпархія Московського патріархату заплатить 130,5 тис. грн за незаконне реконструювання монастиря у приміщенні колишньої школи.

Монастир, що розташований на мікрорайоні “Перемога” міста Олександрії по Новопразькому шосе, 127, у приміщенні колишньої школи №13, реконструювали без жодної будівельної документації. Як встановила перевірка, Управлінням Олександрійської єпархії проведено реконструкцію без зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт, що є порушенням законодавства про містобудівну діяльність.

Зазначена інформація міститься у листі-відповіді на інформаційний запит до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, який є у розпорядженні “Олександрійських новин”.

За вказане правопорушення у сфері містобудівної діяльності порушника притягнуто до відповідальності відповідно до абзацу 4, п. 4, ч. 2, статті 2 ЗУ “Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності”. Відповідно до закону – це штрафна санкція у розмірі дев’яноста мінімальних заробітних плат або у нинішньому розрахунку 130,5 тис. грн. Видано відповідний припис, який надіслано рекомендованим листом. Оскарження припису про усунення порушення вимог законодавства немає.

Крім того, як зазначено у тексті акту, єпархія не має документів, що посвідчують права власності користування земельною ділянкою. Акт було складено за участі керуючого Олександрійською єпархією Валерія Гончаренка та посадових осіб управління Держархбудінспекції у Кіровоградській області.

Перевірка проводилась на підставі численних звернень місцевих мешканців, що скаржились на димову завісу, яка створювалась, мовляв, під час опалення приміщень монастиря.

Олександрійська єпархія два роки ігнорувала спроби спеціалістів Держархбудінспекції провести перевірку виконання вимог містобудівного законодавства. Протягом двох років проводились відповідні виїзди спеціалістів для перевірки, але щоразу на визначені в листах-запрошеннях дати уповноважена особа організації не з’являлась, зазначає в інформації Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар