Кіровоград патрулюють спільні патрулі Самооборони і міліції (ФОТО)

Кіровоград віднедавна патрулюють зведені патрулі Самооборони і міліції.

Зведені загони побували у різних мікрорайонах міста. Більшість активістів – представники народної самооборони та небайдужі городяни віком від 22 до 40 років. З 17 години і аж до першої ночі вони рухалися вулицями та наглядали за порядком. Все це для того, аби люди почувалися у рідному місті більш впевнено та спокійно.

Короткий інструктаж для патрульних нарядів із обов’язковим роз’ясненням заходів особистої безпеки, постановкою завдань та орієнтуваннями щодо скоєних напередодні злочинів (серед яких кілька крадіжок та розбійний напад), для правоохоронців виглядав досить звичним. Більш напружено сприймали те, про що говорили перед виходом на службу, їх громадські помічники. Люди у цивільному одязі, із жовто-блакитними стрічками на рукавах, вийшли разом з працівниками міліції на визначені маршрути, аби спільно пильнувати за порядком.

Громадський активіст Євген зізнається, що раніше брав участь у охороні майдану. Тепер вважає своїм обов’язком робити те саме, але вже у складі міліцейських нарядів. Говорить, що буде не лише наглядати за дотриманням законності, але й у разі необхідності зможе роз’яснити будь-кому своє власне бачення громадянина і активіста, як необхідно поводити себе, аби не допускати колотнечі у суспільстві.

Молодий чоловік збирається найближчі два тижні виходити на патрулювання щовечора, а вже потім, наскільки бачитиме потребу.

До працівників міліції, з якими йде патрулювати вулиці, ставиться з повагою. Каже, що вже знайшов з правоохоронцями спільну мову, і разом з ними без вагань готовий захищати людей та упевнений – у нього все вийде.

«Завдяки участі у патрулюваннях громадських активістів, кількість патрулів у місті дещо збільшилась. Та й ставлення людей змінилося також. Громадяни позитивно сприйняли роботу спільних нарядів, а деякі з них вважають, що тепер міліція і справді стала народною. Однак перебування цивільних людей на службі покладає на працівників міліції значну відповідальність, адже їх помічники повинні повернутися з патрулювання здоровими та неушкодженими», – зазначає начальник Управління громадської безпеки УМВС в області Олег Вітюгов.

За матеріалами СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар