По Авдіївській промзоні бойовики протягом 2,5 годин випустили 20 мін та понад 80 артснарядів

На Донецькому напрямку доба розпочалася потужними обстрілами з важкого озброєння, які окупанти організували на ділянці фронту Авдіївка – Красногорівка. Зокрема, протягом 2,5 годин по авдіївській промзоні було випущено 20 мін та понад 80 артснарядів, повідомляє ІАЦ РНБО.

Працювали 120-мм міномети, а також 122-мм та 152-мм гармати противника, розгорнуті на двох різних позиціях – у Яковлівці та Донецькому аеропорту.

Після потужної артпідготовки, на лінії зіткнення розпочалися перестрілки між українськими військами та противником, що тривали до самого світанку, а згодом поновилися близько опівдня.
Також близько 1 години ночі сильні мінометні обстріли з боку НЗФ відбулися в Пісках та Красногорівці. Вогонь вівся достатньо щільний – в середньому окупанти випускали по 2 міни на хвилину в бік позицій сил АТО.
У другій половині дня активні бойові дії розгорнулися під Горлівкою та Донецьком. Після 16 години окупанти почали стрілянину з мінометів, що тривала до пізнього вечора. Також під Авдіївкою окупанти знову застосували ствольну артилерію (122-мм гармати).
Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок
Основні бойові дії, як завжди, розгорнулися в Попаснянському районі. У темну пору доби ворог неодноразово порушував режим тиші, активно застосовуючи міномети та бронетехніку.
Окрім цього, противник відкривав вогонь у Станиці Луганській, а також здійснив ще 2 мінометних обстріли – у Кримському та Новотошківському. Між 6 та 16 годиною на передовій було абсолютно спокійно.
Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних.

Маріупольський напрямок
Між 1 до 3 годиною ночі у Мар’їнському районі (ділянка фронту Красногорівка-Мар’їнка) також відбулася низка мінометних обстрілів. Пізніше активні бойові дії поновилися у другій половині дня. Зокрема, у Широкиному сталося 3 мінометних обстріли, а під Богданівкою сили АТО відбили напад ворожої ДРГ. Бій тривав близько 20 хвилин і завершився для наших військ успішно.
Загалом окупанти порушують режим тиші по всьому фронту, спокійних місць на лінії розмежування на Маріупольському напрямку немає.
Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 7 – з важкого озброєння, а також бойове зіткнення.
Вчора противник організував 2 розвідувальні польоти БПЛА на Донецькому та Маріупольському напрямках.
За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 6 – отримали поранення.
Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати противника
Вчора 3 окупантів загинули, 10 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «3-я» та «100-а бригади», «11-й полк» російсько-окупаційних військ.

Інформація ГУР МОУ
Противник продовжує «списувати» своїх поранених вояків.
Отже, 5 бойовиків-росіян (з прізвищами Авдюшкін, Дем’янков, Калугін, Кипаренко, Яманов) звернулися у російську військову прокуратуру зі скаргою та командування так званого «9-го полку» (Новоазовськ). Нещодавно ці 5 окупантів зазнали поранень внаслідок бойових дій на Маріупольському напрямку, проте не отримали ані шеляга, оскільки не були вказані у відповідних наказах та доповідях командира полку вищому начальстві. Вочевидь, їхні командири привласнили ці гроші.
Свій день народження відзначила одна з найстаріших бригад ЗСУ – 24-а окрема механізована Бердичівська Залізна бригада імені Князя Данила Галицького (місце постійної дислокації – Львівська область). Навесні 2014 р. це славетне з’єднання виконували завдання з прикриття українсько-російського кордону на Сумщині. Згодом 24-а бригада вирушили на фронт, пройшовши звитяжний бойовий шлях – Ямпіль, Закітне, Слов’янськ, Лисичанськ, підступний ракетний обстріл під Зеленопіллям, жорстокі бої на кілька фронтів у секторі «Д», околиці Луганська, Бахмутська траса.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар