В Олександрії спаплюжили пам’ятник євреям

В Олександрії невідомі розмалювали пам’ятник євреям, розстріляним у роки Великої Вітчизняної війни. Подія сталася в ніч з суботи на неділю, 2 лютого.

Про це повідомив голова Олександрійської єврейської громади Олександр Пирогов, пише «Правдоруб».

Невідомі нанесли чорною аерозольною фарбою свастику, а також два надписи: “Zieg Heil” і “Смерть жидам”.

О 7-й ранку написи помітив сторож, який охороняє приміщення санстанції поряд з пам’ятником. По телефону він передав інформацію голови єврейської громади Пирогову.

До меморіалу були викликані працівники міліції. Вони сфотографували написи і зібрали необхідні свідчення. Попередньо встановлено, що осквернення пам’ятника відбулося приблизно о 2-й години ночі.

Міліція розшукує зловмисників і вирішує питання про порушення кримінальної справи за статтею “Хуліганство”.

Після збору доказів, силами громади пам’ятник приведено в порядок, написи вдалося відмити. Пирогов вважає, що діяли підлітки-хулігани, які самі погано розуміють, що і навіщо роблять. По-перше, про це свідчить орфографічна помилка у фашистському вітанні, яке правильно пишеться не “Zieg Heil”, а “Sieg Heil” – у перекладі: “Хай живе перемога”.

За словами Пирогова, у 2007 році пам’ятник вже ставав жертвою подібного вандалізму. Тоді міліція швидко встановила винних. Ними виявилися троє учнів ПТУ №17. Хулігани зізналися, що зробили це “від нічого робити, без будь-якого умислу”. Через непідсудність неповнолітніх, до суду справа не дійшла. Юні варвари і їхні батьки публічно вибачилися перед громадою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар