РНБО: На Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Внаслідок ворожих обстрілів наразі не працюють КПВВ «Станиця Луганська» та «Зайцеве» – повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора відбувся 1 ворожий обстріл у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Тривають важкі бої в авдіївській промзоні та на позиції «Шахта Путилівська» (також відома як «Шахта Бутовка-Донецька»). Противник підтягнув до лінії фронту значні сили, зокрема мінометні та артилерійські батареї, розгорнуті по лінії Ясинувата – Мінеральне – Спартак – Донецьк. Минулої доби противник двічі обстріляв наші позиції зі 152-мм гармат. Мінометні обстріли з боку окупантів відбулися по всій лінії зіткнення. Окрім вищеназваних об’єктів, дуже неспокійно вчора було на світлодарській дузі, Зайцевому, Майорську, сел. Південне (колишнє Ленінське) Торецької міськради, Опитному, Пісках тощо.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 14 – із використанням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій залишається Новотроїцьке, де вчора відбувся потужний артобстріл з боку противника, і ще 4 рази застосовувалися міномети. По наших позиціях було випущено понад 30 артснарядів та понад 40 мінометних мін. Окрім цього, ворожі провокації та обстріли (зокрема, з використанням мінометів, бронетехніки та снайперів) тривають по всьому фронту від Мар’їнки до Широкиного. Майже всі інциденти трапляються у темну пору доби. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з використанням важкого озброєння.

За повідомленням військової розвідки, вчора було зафіксовано 3 польоти тактичних БПЛА противника у районі Бахмутської траси, Авдіївки та Красногорівки.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 військовослужбовців та 1 співробітник ДПСУ отримали поранення.

Втрати противника за минулу добу

Загинуло 2 та поранено 3 бойовиків у авдіївській промзоні та прилеглих районах з так званих «3-ї бригади» (Горлівка) та «10-го полку» (Макіївка).

Водночас на кладовищі Макіївки поховано 8 членів НЗФ, які також намагалися атакувати українські позиції на дальніх підступах до Донецького аеропорту. Також внаслідок «дружнього» вогню в районі Бахмутської траси, отримали поранення 2 окупантів зі складу так званої «4-ї бригади» (Алчевськ).

Вчора, виконуючи вказівку командувача так званого «1-го армійського корпусу» щодо знищення БПЛА місії ОБСЄ, бойовики з так званої «100-ї бригади» помилково обстріляли та пошкодили власний БПЛА.

Інформація ГУР МОУ

ЄМБЛЕМА ГУР-1

Командування ЗС РФ здійснює перевірку боєздатності з’єднань та частин НЗФ на окупованих територіях.  Перевіряється укомплектованість НЗФ особовим складом, озброєнням та військовою технікою,  забезпеченість боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами. Це робиться напередодні прибуття комісії Генерального штабу  ЗС РФ, що запланована на 17 червня.

Командування російсько-терористичних військ продовжує системні заходи щодо дискредитації та перешкоджання роботі моніторингової місії ОБСЄ

Так, 10 червня у Донецьку планується проведення примусового мітингу проти присутності Місії ОБСЄ на  окупованих територіях України. Керівники установ та підприємств Донецька отримали наказ  забезпечити присутність своїх працівників на запланованих мітингах.

СБУ викрила спільницю бойовиків в органах місцевого самоврядування Луганської області

Контррозвідка затримала чиновницю одної з місцевих рад Станично-Луганського району, яка мала доступ до службової інформації та була завербована бойовиками. У травні минулого року жінка стала працювати на одного з ватажків злочинного угрупування «МГБ ЛНР», який пообіцяв вирішити її проблеми взамін на відомості про фортифікаційні споруди, військові комунікації, керівний склад військкомату та маршрути переміщення українських військ.

11

Вчора прикордонники на КПВВ «Мар’їнка» під час огляду одного з автомобілів, який слідував з окупованої території, виявили сховок із гранатою РГ-42 та агітаційною книгою сепаратистського змісту. Водія передали правоохоронцям.

21

Тим часом черговий бойовик повернувся на вільну Україну, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

У березні 2016 року він добровільно покинув лави бандформування «ДНР» та розповів про злочинну діяльність окремих бойовиків. За співпрацю з правоохоронними органами Мар’їнський суд звільнив чоловіка від кримінальної відповідальності. До вашої уваги – пряма мова колишнього бойовика.

Правоохоронці знайшли «арсенал», що був вивезений з району проведення АТО до Київської області

У місті Березань СБУ спільно з прокуратурою та поліцією вилучили автомат Калашникова, 9 гранат РГД-5 та Ф-1, 4 револьвери, обріз мисливської рушниці, холодну зброю та понад 1000 набоїв різного калібру.

31

Тривають навчання захисників України

Бійці Нацгвардії спільно з поліцією та СБУ завершили антидиверсійні навчання на території Хмельницької АЕС. Командно-штабні тренування тривали чотири дні, під час яких перевірялася ефективність взаємодії у разі вчинення диверсії на території АЕС. Військові професійно відпрацювали усі сценарії захисту об’єкту – блокування розвідувально-диверсійних груп противника, звільнення заручників та пошук вибухових речовин.

4142434445464748

Українські воїни підвищують рівень бойової майстерності

Зокрема, на Сході України відбулися збори розвідників та снайперів ВДВ, які вивчають нові прийоми ведення бою в умовах гібридної війни. Під час двотижневих тренувань десантники здійснять стрільби вдень та вночі, відпрацюють елементи тактичної медицини і саперної справи, а також поліпшать злагоджені дії між підрозділами.

5152

Артилеристи, які захищають Маріуполь, не припиняють тренувань. Командир батареї розповів, що його підрозділ складається з мобілізованих бійців, які щиро бажають опанувати артилерійську науку, щоб захищати Батьківщину. Нагадаємо, що згідно з Мінськими домовленостями, українська артилерія була відведена на домовлену відстань від лінії зіткнення.

61626364

Наші військові продовжують участь у великих військових навчаннях «Анаконда-2016» у Польщі

Зокрема, військовослужбовці ВДВ виконали на «відмінно» усі завдання першого дня навчань. Наші бійці використовують броньовані машини «Хамві» зі встановленими на них кулеметами ДШК та особистою штатною зброєю. Нагадаємо, що у навчаннях беруть участь 31 тисяча військових з 23 країн та понад 3 тисяч одиниць військової техніки.

71727374

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар