Заходи обласної бібліотеки ім. Чижевського (АНОНС на тиждень)

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського анонсує заходи, що відбудуться в бібліотеці наступного тижня.

з 27 січня відділ популяризації книги запрошує переглянути книжкову виставку «Велична постать Павла Чубинського». Виставка присвячена 175-річчю від дня народження видатного українського громадського діяча, етнографа і фольклориста. 1862 року Павло Чубинський написав вірш, який став українським національним гімном – «Ще не вмерла Україна». Література про життя і діяльність видатного українця представлена на книжковій виставці.

з 29 січня у відділі популяризації книги відкриється виставка «Жива пам’ять поколінь», присвячена одній з трагічних дат в історії України – бою під Крутами, що відбувся 29 січня 1918 року. Трагічна загибель студентського куреня під залізничною станцією Крути стала символом патріотизму та жертовності у боротьбі за незалежність України.

28 січня о 13.00 працівники відділу мистецтв запрошують усіх бажаючих на віртуальну мандрівку «З Днем народження, Кіровоградщино!», присвячену 75-річчу створення Кіровоградської області. Подорожуючи уявними зупинками Ви дізнаєтеся про місцину, де народилися і живете, спортивні та театральні досягнення, парки та сади, вулиці та підприємства, міфи та легенди, минуле та сучасне нашої області. По завершенню заходу, усі бажаючи зможуть стати учасниками вікторини «Вулицями нашого міста».

28 січня о 13.50 у відділі популяризації книги буде проведено відеокалейдоскоп «Світ цікавих фактів». Захід присвячено історії створення найкрасивіших печер світу, серед яких Печера Світлячків (Нова Зеландія), Печера Кристалів (Мексика), Оптимістична та Мармурова печери (Україна).

28 січня о 15.00 у відділі мистецтв, в рамках обласного Фестивалю-конкурсу української академічної музики «Классік-проект», відбудеться концерт «Скарбниця української класики». Відвідувачі заходу зможуть почути твори Ю. Мейтуса, Я. Степового, Ф. Колесси у виконанні мистецької молоді м. Кіровограду та переглянути тематичну викладку літератури присвячену життю та творчості видатних композиторів.

27, 29, 30 січня 2014 року о 14.15 у відділі сприяння технічній творчості молоді відбудеться слайд-бесіда «Крути: жорстокий урок». Цього року виповнюється 95 років з дня трагедії під Крутами, з того жертовного виступу молоді Києва на захист незалежності молодої Української держави, Однак ще й досі ми не маємо правдивого відтворення тих січневих подій. Офіційні історики радянської доби, що ревно прислуговували можновладцям, а не історичній правді почасти зводили наклеп на Січових Стрільців. Тож на часі дізнатися правду про Крутянську трагедію.

28 січня 2014 року о 10.00 відбудеться засідання клубу «ПРОФІ» на тему «Династія юристів». На зустріч запрошено провідного спеціаліста Головного управління юстиції у Кіровоградській області Катерину Пільгуй, яка розкаже про особливу професію своєї родини – професію «юрист».
29 січня о 9.00 відбудеться слайд-бесіда «Зачіски ХХ – ХХІ століття». Захід присвячено історії розвитку сучасної зачіски. XX століття – епоха бурхливих змін, прогресу, розквіту культури, що торкнулися усіх сфер життя людини, зокрема й зачісок. Наприкінці заходу для найдопитливіших буде проведена цікава вікторина присвячена темі заходу.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка тел. (0522) 22-66-01
Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua
Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний – субота

Поширити:

Залишити коментар:

коментар