Тепломережі у центрі Кіровограда визнані зношеними майже повністю

Магістральні мережі підприємства КП «Теплоенергетик», які пролягають у центральній частині міста, зношені на 80 відсотків.

Про це сказав генеральний директор підприємства Сергій Кравченко.

«Найпроблемніші ділянки знаходяться на центральних вулицях міста. Це такі вулиці як Чорновола, Тарковського, Медведєва і Гагаріна. Середній рівень зносу на них становить 80 відсотків, повністю зношені – 26 відсотків. Саме на цих вулицях розташовані так звані «магістральні» труби, від яких вже відгалужується теплопостачання на окремі приватні і багатоквартирні будинки. Що це означає на практиці? Якщо відбувається порив на вул. Київській, то відключати доводиться всю Ковалівку, при пориві на вул. Гагаріна без тепла може залишитися практично весь центр, аж до вул. Полтавської. На цих вулицях потрібно проводити заміну труб по всій її довжині. Враховуючи стан труб на цих вулицях, просто немає можливість наварювати накладки і частково латати пробоїни – метал настільки старий, що просто ламається під зварюванням», –  розповів Сергій Кравченко.

За його словами, за підтримки міської та обласної влади у поточному році вдалося підготувати проекти, які увійшли до програми фінансування з резервного урядового фонду на 2014 рік.

Втім, керівник не може впевнено спрогнозувати, чи будуть ці проекти профінансовані.

Відзначимо, що від початку року на мережах «Теплоенергетика» сталося майже 200 поривів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар