Кіровська райрада Кіровограда засудила дії «Беркута» й підтримала Євромайдан

Кіровська райрада Кіровограда засудила дії «Беркута» та підтримала учасників мирного зібрання, яке відбувається на столичному Майдані Незалежності.

Про це Першій електронній повідомило джерело у Кіровській райраді.

На позачерговій сесії Кіровської райради Кіровограда депутати засудили дії «Беркута» під час розгону мирного зібрання – так званого Євромайдану. Депутати підтримали звернення до Президента України з вимогою забезпечити право громадян на мирні зібрання й мітинги, які відбуваються на столичному Майдані Незалежності.

Депутати висловили обурення застосуванням спецзасобів до мирних мітингувальників і вимагають притягнення до відповідальності правоохоронців, які перевищили свої повноваження.

«Виражаючи власну громадянську позицію у спосіб, гарантований статтею 39 Конституції України, мешканці Кіровського району міста Кіровоград, не порушуючи громадський порядок, також беруть участь у мітингах, які відбуваються у Києві. Тож, як представники інтересів громади, звертаємо увагу на неприпустимість силового протистояння, нагальну необхідность і обов’язок забезпечення безпеки життя і здоров’я громадян під час мирних зібрань», – йдеться у зверненні депутатів до президента.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар