У Кіровограді розпочався “Зелений тиждень”

Сьогодні, 25 вересня,  об 11.00 , в приміщенні  Орхуського центру екологічної інформації  ОУНБ  ім. Д.І.Чижевського відбувся  брифінг присвячений початку  екологічної кампанії «Живи органічно».  Про це Першій електронній повідомили в прес-службі МО ВЕГО «МАМА-86».

Кампанія «Живи органічно» або  Зелений тиждень – проходить щороку по всій Україні в рамках всесвітньої кампанії Green Action Week, синхронно зі Швецією, Великобританією, Македонією, а також Аргентиною, Індією, Перу — загалом 25-ма країнами Європи, Африки, Азії та Латинської Америки.

«Кіровоград вже третій рік поспіль бере  активну участь у цій всесвітній кампанії,  – розповідає Людмила Шестакова керівник КМО ВЕГО «Мама- 86». – Цього року заходи зеленого тижня розпочнуться 28 вересня і будуть присвячені популяризації органічного харчування і землеробства як складової відповідального ставлення українців до здоров’я та довкілля».

У рамках зеленого тижня пройдуть цікаві акції та заходи на підтримку органічного споживання, інтерактивні ігри для дітей у школах, усний журнал, виступи та дискусії в навчальних закладах міста.

Також активісти кіровоградського осередку Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» запланували провести своєрідний моніторинг наявності органічних продуктів в торгівельних  мережах Кіровограда, результати моніторингу будуть презентовані наприкінці тижня .

Організатори, за допомогою такого комплексу заходів, планують підвищити загальну поінформованість мешканців нашого міста  про переваги органічних продуктів у порівнянні із тими, що були вирощені чи виготовлені традиційними методами, навчити споживачів відрізняти справжню органічну продукцію від тієї, що маскується під неї назвами на зразок «натуральна» і «біо».

«Запрошуємо  усіх кіровоградців взяти участь у всесвітньої кампанії «Живи органічно». Закликаємо звернути увагу на те, що ми їмо та які продукти споживаємо, – звернулась до присутніх координатор капмпанії Анастасія Бабаєва. – Турбота про своє здоров’я має бути першочерговим завданням, тому так важливосвідомо і відповідально ставитись до щоденного споживчого вибору».

Спікерами заходу були: Шестакова Людмила Володимирівна – керівник КМО ВЕГО «Мама- 86», Гоменюк Ганна  Олександрівна –  начальник управління раціонального використання земель, природозаповідного фонду та екомережі та Бабаєва Анастасія – координатор Зеленого тижня у Кіровограді

Додаткову інформацію про кампанію, а також про органічне споживання і виробництво можна знайти на сайтах:

http://www.greenweek.in.ua

http://www.mama-86.org.ua

http://ecovillage.in.ua

http://kr-mama86.com.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар