У Кіровограді транспортники пікетували міську раду (ФОТО)

Сьогодні, 4 грудня, два підприємства, які здійснюють громадські перевезення – ПАТ «Автобусний парк 13527» та ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія» (тролейбусний парк), як і обіцяли, організували мітинг під стінами Кіровоградського міськвиконкому.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Площу перед будівлею заполонили чимало людей: керівництво й працівники підприємств, пасажири, здебільше, пенсіонери. Гучними окликами викликали до розмови й чиновників, які відповідають за транспорт – першого заступник міського голови Володимира Каніщева та начальника управління розвитку транспорту Віктора Зубченка. З заявлених мітингувальниками причин виходу на акцію чітко вирізняються дві – заборгованість із заробітної плати та запуск у місті нового маршруту 1-Ц.

Працівники підприємства розповідають, що напередодні їм віддали зарплату лише за серпень , а також виплатили 60 відсотків за жовтень. Коли віддадуть гроші за вересень та минулий місяць – поки що навіть не говорять.

Паралельно з тим люди нарікають, що запущений днями новий маршрут 1-Ц перебрав на себе чималу кількість пасажирів, що ще більше вдарило по рентабельності перевезень підприємствами-мітингувальниками.

Пропозицію міської влади делегувати ініціативну групу до переговорів у стінах міськради натовп не підтримав. «Нам треба гроші, а не переговори», – кричав натовп.

Існування заборгованості з виплати субвенції за перевезення пільгових категорій у розмірі 2 млн. гривень підтвердили обидві сторони. Тож підтримали іншу пропозицію, озвучену представниками підприємства.

«Дати термін на погашення заборгованості до 11 грудня. Якщо ні – з 12 грудня підприємства застрайкують», – натовп проголосував за підтримку такого рішення мітингу. На тому й розійшлися.

[nggallery id=77]
Поширити:

Залишити коментар:

коментар