В Кіровограді попрощалися з захисником Донецького аеропорту

Сьогодні у Кіровограді відбулася траурна церемонія прощання з загиблим захисником Донецького аеропорту, капітаном Іваном Литвиновим.

Капітан Іван Литвинов, 1975 року народження, командир взводу охорони військової частини в2336, загинув, захищаючи Донецький аеропорт  4 жовтня 2014 року. Народився герой у місті Краматорськ Донецької області. Кадровий військовий. Був мобілізований у вересні 2014 року.

Як розповіли про свого командира солдати взводу Олексій Кривий, Олександр Федоренко та лейтенант Андрій Стефанішин, що прийшли попрощатися з загиблим командиром, покійний під час захисту аеропорту став для бійців зразком справжнього офіцера, а його поведінка в бою була бійцям прикладом військової честі і мужності.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк під час проповіді розповів, що сьогодні церква згадує біблійну історію Іоанна Хрестителя, який загинув, бо був совістю народу і захищав правду. “Сьогодні ми прощаємось з воїном, який також загинув за свій народ і за правду. Уповаємо, що наш народ пам’ятатиме своїх героїв не лише раз на рік, що вже було в нашій історії. Що народ пам’ятатиме героїв, шануватиме їх памёять, допомагатиме сім’ям”.

Після траурної церемонії покійного буде поховано у Харківській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар