В пам’ять про кіровоградського спецназівця відкрили дитячий майданчик (ФОТО, ВІДЕО)

Уродженець Кіровоградщини заступник командира розвідгрупи 1-го батальйону 3-го полку спецпризначення 28-річний сержант Анатолій Бузуляк загинув рівно рік тому – 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання, перебуваючи в складі розвідгрупи з рятування пілотів літака, збитого поблизу міста Сніжне. Анатолій так і не встиг виконати своє чоловіче призначення – збудувати будинок, посадити дерево і виростити сина. Після себе він лишив згорьовану матір, наречену, вбитого горем брата та світлу пам’ять у серцях земляків за відданість обов’язку й Україні.

Але матері завжди хочеться більшого для своєї дитини, хочеться якомога довше відтягнути момент забуття свого меншого сина. І мати загиблого захисника – Галина Дмитрівна – доклала до цього всіх можливих зусиль. Галина Бузуляк вирішила побудувати дитячий майданчик у селі Іванівка Кіровоградського району.

 «Коли я отримала державну допомогу з районного бюджету – не знала, що з нею робити. Я цю допомогу не заслужила, – розповідає Галина Дмитрівна тремтячим голосом. – Можна було витратити все на похорон, встановлення пам’ятника, але у мене був такий син, що він сам собі заробив грошей на все. Тоша був ощадливим – не витрачав зароблені кошти просто так. Тоді я вирішила віддати гроші на потреби Іванівської школи. Тим паче, що в цьому приміщенні знаходиться ще й дитячий садок, а діткам потрібен був майданчик. Знаєте, Тоша був дуже хорошою людиною. Любив подорожувати, мріяв створити сім’ю, виховати донечку Настусю. Але не судилося… Тому нехай діти Іванівки пам’ятатимуть мого сина».

 

Галина Дмитрівна об’єднала свої благородні наміри і зусилля з благодійним фондом Станіслава Березкіна «Добротвір», який допоміг встановити майданчик та надав матеріали для його облаштування. Дитячий куточок встигли підготувати якраз до річниці загибелі Анатолія.

На відкриття майданчика, без перебільшення, прийшло все село. Вшанувати пам’ять про воїна приїхали заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко та голова Кіровоградської РДА Алла Поліщук.  Школярі та вихованці садочку розказували патріотичні вірші, вчителі підготували відеопрезентацію про життя і подвиг Анатолія Бузуляка, випускника природо-географічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка, який віддав своє життя заради нас. Наталя Брайченко від імені депутата Кіровоградської обласної ради Ірини Малик передала діткам села іграшки.

 

І поки відбувалася поминальна частина вшанування пам’яті Анатолія Бузуляка, малеча випробувала на міцність гойдалки і гірки дитячого майданчика. Мама Анатолія роздала дітям цукерки за упокій душі свого сина, а благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» пригостив жителів села морозивом.

 

 

 

 

 

Рідні та близькі поклали квіти до меморіальної дошки, яка розміщена на приміщенні місцевої школи, та відвідали могилку Анатолія на кладовищі.

 

 

 

 

Вічна слава Героям! Вони живі доти, доки ми пам’ятаємо про них.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар