Кіровоградська міськрада продає землю в центрі міста у 20 разів дешевше від її ринкової вартості

Кіровоградська міська рада розглядає можливість продажу ТОВ «Апріка земельної ділянки в центральній частині міста площею 0,06 га за 0,25 млн грн.

Про це стало відомо з проекту рішення Кіровоградської міськради, опублікованому на сайті Управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міськради – повідомляють “Наші гроші”.

Згідно проекту рішення, міська рада планує припинити чинний договір оренди та продати земельну ділянку розміром 619 кв м за адресою вул. Велика Перспективна 28-а. Після цього земля буде використовуватися в комерційних цілях – для провадження діяльності медичного центру.

Передбачено, що вартість квадратного метру згаданої ділянки складе 398 грн.

Згідно проекту рішення, фірма вже внесла аванс за купівлю ділянки – перерахувала 125,75 тис грн.

В той же час, за даними ТОВ «Бюро «Ваш Експерт»», яке спеціалізується на оцінці нерухомості, квадратний метр землі в центральній частині Кіровограда сьогодні коштує $400-500. За офіційним курсом НБУ це становить 9-11 тис грн. Таким чином, ринкова ціна ділянки починається від 5,45 млн грн.

На згаданій землі знаходиться один з корпусів Кіровоградської міської лікарні №3.

Засновниками ТОВ «Апріка» є Микола Грицай та Сергій Бондарчук. Останній – керівник фірми. Бондарчук також є завідуючим відділенням торакальної хірургії Херсонської обласної лікарні. З кінця 2014 року є депутатом Кіровоградської міськради, входить до фракції «Батьківщина».

Грицай Микола Дмитрович також є одним із засновників та керівником ТОВ «Титан-плюс», що спеціалізується на оптовій та роздрібній торгівлі пальним.

За інформацією «Наших грошей», наразі проект рішення знаходиться на розгляді постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин. У разі позитивного рішення комісії, а потім і депутатського корпусу ТОВ «Апріка» може отримати земельну ділянку заплативши до міського бюджету 246,4 тис. грн. замість 5,45 млн. грн. її реальної вартості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар