Онук кіровоградської волонтерки постраждав через неправильний діагноз – департамент здоров’я ОДА

Як повідомляла Перша електронна, онук кіровоградської волонтерки Тетяни Бородіної Тигран, опинився у важкому стані через неналежну медичну допомогу. Голова ОДА вимагає покарати винних і відшкодувати витрати на лікування дитини.

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко заявив: “Ми намагаємося забезпечити наші медичні заклади і обладнанням, і фахівцями,  а тут відбуваються такі ганебні випадки. Дитина через недбалість лікарів, через суто людський фактор добу не отримувала належну допомогу. Винні мають бути покарані. Треба створити комісію, провести службове розслідування і покарати винних. Ще лікарня має повністю забезпечити хворого необхідними ліками і препаратами. Чому сім’я шукає гроші на лікування? Це має робити лікарня. І лікарня має компенсувати сім’ї всі витрати, які вона вже понесла на лікування”.

Заступник директора департаменту здоров’я у свою чергу заявила, що службове розслідування вже проведено: лікар-хірург під час діагностики хвороби не розцінив усього ризику і встановив не зовсім правильний діагноз. Його направили на курси підвищення квалафікації і винесли догану. А ще провели нараду з метою не допустити подібного в майбутньому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар