На Кіровоградщині зафіксували національний рекорд – найдовший петриківський розпис (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 липня, на Кіровоградщині зафіксували новий національний рекорд. У рамках проекту «Намалюй Україну» в селі Нова Прага Олександрійського району Кіровоградської області місцеві художники створили найдовший в Україні Петриківський розпис довжиною 218,8 м.

Робота тривала з 15 травня аж до кінця червня. Тричі на тиждень 36 студентів Олександрійського училища культури факультету декоративно-прикладного мистецтва малювали Петриківський розпис на залізобетонному паркані місцевого підприємства «Петриківське молоко».

«Створення цього розпису ініціювали наші викладачі. Вони, власне, й займались створенням ескізу. Ми готували трафарет в один проліт: наносили його простим олівцем. Перед цим готували саму поверхню – за допомогою грунтовки та білої фарби. Загалом тут є 54 прольоти. Хоч ця робота вже завершена, в подальшому ми плануємо розписати паркан з іншого боку. Малюнок на ньому вже буде зовсім іншим», – розповіла одна з художниць Анна Барвінська.

Як зазначила представник Книги рекордів України Лана Вєтрова, що створювало незручності в роботі, зрештою стало ізюминкою цього розпису. Завдяки тому, що паркан випуклий, складається враження об’ємного зображення. Саме це відрізняє розпис від усіх інших.

Перші національні рекорди петриківського розпису було встановлено в селі Петриківці Дніпропетровської області – його довжина становить 122 м, а також на військовій базі батальйону «Азов» – 133 м.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар