Кіровоградцям розповіли секрети незаконної забудови Лісопаркової

Сьогодні, 3 липня, комісія по вивченню законності передачі лісопаркової зони в оренду та під забудову, створена за наказом в.о. міського голови Іваном Марковським, прозвітувала про результати своєї діяльності.

Півроку депутати, чиновники та активісти намагалися відповісти на питання наскільки законною була передача земельних ділянок на Лісопарковій у приватну власність та забудова природоохоронної зони.

За словами Інги Дуднік, активістки ГО “Територія успіху”, держслужбовці (і навіть ті, що залучені до вивчення даного питання), обмежували громадськості доступ до публічної інформації. А з 18 членів комісії шестеро не відвідали жодного робочого засідання.

“Більше 10 років міськрада незаконно роздавала землі в зелених зонах. Перше рішення датоване 2012 роком, – наголосила Інга Дуднік.

За словами одного з архітекторів, присутніх у складі комісії, аналіз доступних для них документів  показав, що більшість земельних ділянок в районі Лісопаркової були виділені зі значними порушеннями, через зміну цільового призначення території – шляхом фальшування фактів, викривлення інформації. Адже місцевість, що  відповідно до Генерального  плану Кіровограда позначена як територія лісопарків, в рішеннях міськради фігурує вже як «відкриті землі без рослинного покриву або з незначним рослинним покривом».

Одним словом, проаналізовані комісією документи пояснили механізми незаконної передачі землі та з чиєю участю вона здійснювалась. Активісти наголосили, що зібрана ними інформація буде передана в обласну прокуратуру та головному прокурору Кіровоградщини особисто.

Ознайомитися з результатами дослідження можна тут:

Лісопаркова Підлісний 

Лісопаркова Виноградний 17-а

Хронологія по проїзду Підлісний

Поширити:

Залишити коментар:

коментар