У Кіровограді розграбували завод з видобутку золота і алмазів (ВІДЕО)

Грошей у бюджеті немає, а держпідприємства розтягують по цеглинці мародери. Кричущий приклад безгосподарності в Кіровограді. Докладніше – дивіться в сюжеті “Подробностей”.

Державний завод “Геологорозвідувальна експедиція №37” спеціалізувалося на розвідці надр України. Шукали уран, золото, алмази. Два роки тому уряд вирішив його закрити, а майже сотню співробітників – скоротити. Аргументація – нерентабельність підприємства.

“Народу вистачає, тут, напевно, цілі групи ходять. Один сторож нічого тут не зробить з такою територією”, – говорить технік – геофізик ДРЕ № 37 Олександр Лихошерст.

Поруч з корпусами, під відкритим небом іржавіють десятки КАМАЗів і КРАЗів, яких так не вистачає в зоні АТО. Колишнім співробітникам експедиції заборгували за два роки роботи більше мільйона гривень заробітної плати. Підприємство – у відомстві Міністерства екології.

“Ми подали до суду, виграли, всі рішення суду у нас є. Усі посилаються на Кабінет міністрів і на прем’єр-міністра Яценюка і потрібна його політична воля. Або хоча б чоловіча. Тільки від нього немає відповіді досі”, – розповідає бурильник ДРЕ № 37 Сергій Зотов.

Робітники кажуть, що якби майно, яке розтягують мародери, легально продали, то вистачило б не тільки на їх зарплату. Навіть у такому непривабливому вигляді за залишки будівлі можна виручити не один мільйон гривень.

Ми направили запит до Міністерства екології – коли ж співробітникам погасять борги і хто відповість за безгосподарність? Відповіді поки що немає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар