Олександрійський школяр завоював бронзу на конкурсі геніїв у США

Учень Олександрійського ліцею інформаційних технологій Самуїл Кругляк взяв участь у міжнародному конкурсі, так званій Олімпіаді геніїв, який проходив у місті Освего, штат Нью-Йорк США з 14 по 19 червня.

Право на участь у цьому престижному Міжнародному конкурсі олександрієць отримав як дипломант II ступеня Всеукраїнського конкурсу “Intel-Еко Україна-2015” – національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2015 – повідомляє видання “Моя Олександрія”.

На Олімпіаді геніїв зі своєю роботою “Отримання електроенергії з атмосфери” школяр завоював бронзу серед 2000 учасників з Америки та Європи. Про це повідомляють викладачі та родичі самородка.

Міні-модель установки вже зібрана в Київській лабораторії МАН, працює і показує хороші результати. Другий етап планується провести в Олександрії, де під генеруючу вежу може бути використана труба покинутій ТЕЦ-1-2. Це повномасштабний і дорогий експеримент, але вже є спонсори – іноземні та вітчизняні, готові вкласти гроші в майбутнє енергетики, як вони називають проект Самуїла.Ескіз атмосферної електростанції.

На думку юного винахідника, електроенергію можна добувати з повітря, а правильніше сказати – з атмосфери за допомогою штучного іонізованого хмари за рахунок сильного електричного поля, яке буде випромінюватися іонізуючої вежею. Один кіловат такої електроенергії буде коштувати 3 копійки, а зараз споживачі платять близько 40.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар