Прокуратура розслідує факти зловживання митниками і керівництвом Побузького феронікелевого комбінату

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою Кіровоградської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за:

ч.1 ст.364 КК України щодо зловживання службовим становищем посадовими особами Кіровоградської митниці у співучасті із службовими особами ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «ПФК» та ТОВ «Олександрія-Лідер» у вигляді несплати обов’язкових митних та податкових платежів;

за ч.1 ст.366 КК України щодо внесення службовими особами ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» завідомо неправдивих відомостей до вантажно-митних декларацій; за ч.2 ст.209 КК України щодо легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом службовими особами ТОВ «Олександрія-Лідер» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат».

Наразі, слідчими прокуратури області за рішенням суду проведено ряд слідчих дій, у тому числі обшуки у виробничому підрозділі у смт Побузьке та у головному офісі дирекції ПФК, що в Києві. Досудове розслідування триває.

Крім того, прокуратурою області внесено відомості до ЄРДР за ч.2 ст.342 КК України за фактом опору адміністрації ПФК правоохоронцям. Так, керівництво ПФК шляхом організації «живої стіни» із працівників підприємства, блокували вхід та заважали слідчому, процесуальним керівникам та співробітникам УМВС України в області, які перебували у форменому одязі, потрапити на територію комбінату та належним чином провести санкціоновані судом слідчі дії.

Нагадаємо, вчора невідомі озброєні люди ввірвалися на завод, залякали працівників, перекрили прохідний пункт і заблокували роботу цехів. Як стало відомо сьогодні, це був обшук, здійснений слідчими прокуратури.

Читайте також: На Кіровоградщині озброєні люди захопили феронікелевий завод.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар