Кіровоградець із позивним “Лютий”: “Мир необхідно здобувати”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Військовослужбовець з Кіровограда з позивним «Лютий» пішов добровольцем боронити незалежність України у вересні 2014-го. Разом зі своїм батьком, теж добровольцем, воював пліч-о-пліч під Горлівкою на Донбасі.

Хлопець народився і виріс у Кіровограді. Любов до рідної землі для нього не просто слова. «За Батьківщину потрібно боротись. І як говориться у латинському прислів’ї – мир необхідно здобувати. На перший погляд це звичайний вислів, але він означає правильну мету» – вважає військовий.

Триматися та не занепадати духом солдатам на фронті допомагають дружні балачки та згадування радісних моментів з життя, а також розуміння, що вони воюють за рідну землю. Попри молодий вік, (хлопець 1989 року народження), «Лютий» щедро цитує великих світових діячів: «Як говорив Сенека, люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя».

Військовий з вдячністю говорить про волонтерів. «Вони відважні люди. Приїздять на фронт під самий обстріл, без бронежилетів та у звичайних машинах, у які щомиті можуть влучити снаряди. На це потрібно мати сталеві нерви. Підтримка тих, кого захищаєш, надзвичайно важлива».

До госпіталю військовий потрапив через лікарню. «Закашлявся» – з сарказмом каже «Лютий». «Насправді прийшов до лікарні, а там повідомили, що потрібно оперувати ногу. А у госпіталі вже майже поставили на ноги без операції».

Ще не повністю одужавши, військовий вже збирається на фронт, має велике бажання обороняти свою Батьківщину.

Записав Вадим Добровольський, студент КДПУ ім. В. Винниченка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар