Кіровоград попрощався із загиблим героєм (ФОТО)

Сьогодні Кіровоград провів в останню путь полеглого захисника Донбасу – бійця Вадима Височина.

Вадим Едуардович Височин був призваний на військову службу до в.ч. ПП В 3416, що дислокується в Миколаєві, 14 лютого 2015 року. Хлопець загинув 20 травня біля села Кам’янка у Донецькій області під час артилерійського обстрілу позицій нашої армії російсько-терористичними угрупуваннями.

Траурна панахида і прощання з воїном відбулися сьогодні, 23 травня, о 10.00 на Театральній площі.

Капітан Андрій Щербінін розповів, що не знав загиблого у мирному житті,  але чудово знав його як сміливого солдата, і розповів про обставини загибелі бійця: “Вадим не відмовлявся від жодної важкої роботи. Був класним водієм-механіком БТР, наводчиком, чудово засвоїв усі види стрілецької зброї.

У той день терористи нас обстрілювали з САУ, а ми не могли відповісти – ми відвели згідно мінських угод важку артилерію. Снаряд потрапив у бліндаж, де перебували три наші бійці. Двох вибуховою хвилею викинуло з укриття, але снаряд попав у нашого Вадима”.

Владика Марк, Єпископ Кіровоградський і Голованівський, після спільної молитви у своїй проповіді зазначив:”Ми повинні дати собі відповідь на питання: чи засвоєні нами християнські чесноти, чи нас цьому будуть вчити своїм подвигом наші воїни? У тому, що відбувається зараз, є і частка провини кожного з нас, через нашу байдужість. Вадима ж на війну привела любов, любов до Батьківщини. І вірю, що його смерть не буде даремною”.

Після траурної церемонії тіло загиблого буде поховане на Лелеківському кладовищі.

Сьогодні у місті оголошено День жалоби.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар