На Олександрійщині остаточно визначились, як виглядатиме пам’ятник загиблим учасникам АТО

На засіданні конкурсної комісії щодо встановлення пам’ятного знаку на честь загиблих учасників АТО, яке відбулося сьогодні в прес-центрі Будинку футболу, з числа запропонованих проектів та ескізів пам’ятника визначили той, який візьмуть за основу.

Найкращим став проект пам’ятної арки Героям АТО, запропонований колективом

Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського. Меморіал складається з двох арок: нижня символізує горизонт, верхня – небесну сферу. Між ними розташовані хлібні колоски – символ процвітання, і лелека, який символізує мир. Внизу – східці, праворуч- стела з іменами загиблих воїнів. За спільним рішення учасників засідання, щоправда, ескіз мають доопрацювати, додавши до нього елементи з інших проектів. А це, зокрема, образ невідомого бійця та національна символіка. Як варіант, довкола пам’ятника можуть висадити алею молодих дубів.

Очільник району Андрій Коломійцев, він же голова конкурсної комісії, наголосив, що відкриття пам’ятника приурочать до Дня незалежності України – 24 серпня або ж до Дня захисника Вітчизни – 14 жовтня.

Як і обіцяли ініціатори конкурсу, ідеолог кращого проекту отримає грошову винагороду у розмірі 2-х тисяч гривень, а всі інші учасники – подяки від Олександрійської РДА.

Що стосується місця встановлення пам’ятника, то вже найближчим часом, після перемовин з міською владою, це питання буде остаточно вирішене, запевнив присутніх Андрій Коломійцев.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар