На Кіровоградщині сільраду очолив хабарник та гвалтівник?

На Кіровоградщині повернувся на робоче місце голова Олександрівської селищної ради, якого правоохоронці спіймали на хабарі.

Про це повідомляє журналіст Олена Бринза, у сюжеті для “Подробностей”.

Голову Олександрівської селищної ради зловили на гарячому 2 місяці тому. Василь Захаров вимагав хабар – всього 12 тисяч гривень – за дозвіл на встановлення ларька.

Трохи пізніше – суд його відпустив під заставу – 80 тисяч гривень. Сьогодні ми зустріли чиновника на порозі селищної ради. Каже, він на лікарняному, а історія з хабарем – взагалі вигадка.

“Не було такого, це зараз розбирається суд. Це ще в процесі розробки”, – каже Василь Захаров, голова Олександрівської селищної ради.

У приймальні селищної ради, нам підтвердили – голова на роботу вийшов: ось вже як три дні.

Захаров на роботі, тому що немає документу від правоохоронців. Якби надіслали документи – депутати зібралися б сесію – і прийняли рішення.

“Правоохоронні органи мовчать, суди мовчать, що нам залишається робити? Тим більше підходить час на аванс, треба підписувати фінансові документи, право підпису тільки у нього”, – говорить Володимир Чебану, заступник голови Олександрівського ради.

Пенсіонер Василь Дудник особисто зіткнувся з Захаровим. Розповідає – голова вимагає від пільговиків гроші за місце на кладовищі.

“Жінці моїй сказав на кладовищі – це Люда, раз я тебе знаю, з тебе 600 грн. І ще сказав, треба сумку і палку хорошої ковбаси, сиру та води”, – розповідає Василь Дудник, пенсіонер.

Свої претензії є і в Юрія Хоменко. Він місцевий підприємець. Показує ділянку, де хотів побудувати магазин. Всі документи отримав, а ось хабар давати відмовився. Не встиг закласти фундамент – як буквально перед носом виріс ларьок.

“Хто більше платить, той і замовляє собі територію”, – говорить Юрій Хоменко, житель Олександрівки.

В обласній прокуратурі показують послужний список Захарова. Раніше був судимий за зґвалтування, перевищення службових повноважень та привласнення держкоштів. Тепер йому інкримінують одержання хабара та підробку документів. Усі чотири автомобілі Захарова під арештом, а от свій пост чиновник займає цілком законно. Суд не продовжив термін відсторонення від посади.

“Ми наполягаємо на тому, що саме він скоїв ці злочини і направили обвинувальний висновок у суд. А далі вже справа суду, як розглядати цю справу”, – говорить Оксана Звенигородська, прес-секретар прокурора Кіровоградської області.

Справу Захарова розглядає Ленінський райсуд Кіровограда. Справу веде суддя Лук’янова, яка переїхала сюди з Авдіївки Донецької області. На останньому засіданні адвокати Захарова просили перенести розгляд – в Олександрівку, так би мовити ближче до будинку обвинуваченого. Суддя погодила прохання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар