Родини воїнів АТО отримали гуманітарну допомогу з Данії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні члени ГО «Патріот Кіровоградщини» розвозили гуманітарну допомогу сім’ям воїнів АТО. Іменні посилки для діток захисників України надіслали вихідці з Долинського району Кіровоградської області, а нині мешканці Данії Оксана і Микола.

Як розповів Першій електронній газеті волонтер Вадим Нікітін, через соціальну мережу Фейсбук він звернувся до української діаспори в Євросоюзі з проханням підтримати родини українських військових. Відгукнулася жінка з Долинської – її діти нині мешкають в Данії, паралельно займаються там волонтерством. Саме вони зі своїми друзями зібрали 12 іменних посилок для дітей воїнів АТО.

«Тут допомога для різних сімей: деякі батьки й нині служать в АТО, хтось вже демобілізувався, є такі, що зараз перебувають в полоні, а деякі – так і не повернулися живими з війни (загинули чи зникли). Їхнім родинам потрібна наша турбота, опіка і підтримка. Коли я буваю на передовій, перше, про що питають хлопці – як там, у Кіровограді? Вони постійно думають про своїх рідних і близьких, сумують за своїми дружинами і дітьми, цікавляться тим, як живеться нам – їхнім землякам. Я вклоняюся і нашим воїнам-захисникам, і кіровоградцям, українцям за кордоном, які підтримують наших бійців, не забувають про їхні родини», – каже Вадим Нікітін.

Однією з родин, якій сьогодні вручили посилку з Данії, є подружжя кіровоградців Миколи і Ганни. Чоловік повернувся з війни 24 березня цього року. В АТО отримав поранення очей. Почуває себе добре, але зір ще лікує. Найбільша проблема – відсутність роботи.

«До війни він працював на приватного власника, – розповідає теща бійці Галина Леонідівна. – Хазяїн не зберіг йому робоче місце й іншу роботу не хоче давати. Тепер зять ніде не може влаштуватися. Тож хоче знову піти на війну – контрактником. Сім’ю ж треба годувати. А державну допомогу ще ніяку не давали. Писали в газетах, що будуть якісь гроші виділяти, але поки що ми нічого не отримували».

Жінка вдячна волонтерам за допомогу, бо сім’ї живеться вкрай скрутно – на утриманні безробітного воїна дружина, двоє маленьких діток, теща і бабуся.

Протягом дня волонтери ГО “Патріот Кіровоградщини” розвезуть посилки 12 родинам наших захисників.

Потреби бійців не зменшуються ні під час активних боїв, ні в періоди так званого перемир’я. Зараз воїнів треба забезпечити літньою формою, берцями ізмінним одягом. Також є щоденна потреба у питній воді, будівельних матеріалах, захисному спорядженні.До речі, форма коштує всього 500 грн і її можна придбати в Кіровограді.

Усі, хто може і хоче допомогти нашим захисникам, можуть звертатися безпосередньо до Вадима Нікітіна:

телефон 0994909508
картка Приват 5169330502120378,
рахунок Приват 2600805291479
мфо 323583
окпо39308442

Поширити:

Залишити коментар:

коментар