На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку 25-ти річному загиблому Герою (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У скорботній тузі схилили голови присутні… Юність ще одного Героя обірвана війною. Володимир Тигнян, рятуючи своїх військових побратимів на сході країни у зоні АТО, загинув героїчною смертю. Про відданість, мужність та патріотизм Володимира пам’ятатимуть всі.

9 квітня на будівлі Катеринівської школи (Кіровоградський район) відкрили меморіальну дошку воїну АТО Володимиру Тигняну, виготовлену за фінансової підтримки Обознівської сільської ради. Віддати данину шани та поваги на захід до Катеринівської школи прийшли рідні та друзі загиблого, односельці, посадовці, знайомі.

Зі сльозами на очах відкрила меморіальну дошку Володимирові його мама Лада Миколаївна та його рідні брат і сестра. Настоятель Єлисаветинського чоловічого монастиря (м. Кіровоград), отець Мануїл освятив дошку та побажав усім миру. Співчуття та слова підтримки сім’ї загиблого висловили голова райдержадміністрації Алла Поліщук, Обознівський сільський голова Олександр Мехальський, начальник відділу освіти РДА Світлана Крамаренко, директор школи Олена Теніченко. Добрими і теплими словами згадували цього дня 25-ти річного Героя його перша вчителька Наталія Сіраченко, класний керівник Наталія Лось, однокласники.

Володимир навчався у Катеринівській школі до шостого класу, але згодом з мамою, братом і сестрою переїхав до селища Нового, потім до м. Кіровоград.

Мобілізували хлопця до лав Збройних Сил України у жовтні минулого року. Він був у складі 300-го навчального танкового полку 169 навчального центру сухопутних військ Збройних Сил України. Володимиру присвоїли звання «старший солдат», призначено на посаду командира відділення навчально-танкового взводу навчально-танкового батальйону, він навчав новоприбулих солдатів.

Хлопець планував і в подальшому після ротації залишитися на службі на посаді інструктора, захищати Батьківщину… Однак мрії обірвалися…

У 25 років 16 січня 2015 року Володимир загинув героїчною смертю поблизу кургану «Гостра Могила», неподалік селища Польове Шахтарського району Донецької області. Після мінометного обстрілу бойова машина зайнялася, хлопець намагався врятувати своїх побратимів від полум’я, тож скерував танк в озеро. Всі вибралися, крім Володимира – товариші не змогли його витягти, тому що заклинило люк. Вічна Слава Герою!


Наталія Чайка для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар