У Голованівську побили 8 машин. Міліція «відсиджувалась», доки не втрутився міністр Аваков (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У ніч з 28 на 29 березня у Голованівську стався резонансний і непересічний для цього містечка злочин – за одну ніч група юнаків вчинила чотири злочини на одній вулиці – Пушкіна. Все сталося близько третьої години ночі.

Спочатку хлопці проникли на подвір’я приватного будинку, де їх налякала сигналізація в машині – господарі прокинулися, ввімкнули світло у веранді і випустили собаку. В іншому дворі вони таки нашкодили – зняли акумулятор в легковика, що стояв біля будинку. Не зупинившись на цьому, хлопці побили дві машини на подвір’ї по цій же вулиці. Господар почув звук скла, що розбивається і вибіг з будинку. Він намагався наздогнати хуліганів, але не зміг. Зате побачив, що хлопців було не менше трьох і один з них був дуже високий (довгов’язий, як описав його свідок).

Та найбільше лиха хлопці завдали мешканцям багатоквартирного будинку за адресою вул. Пушкіна 76. Тут, у дворі, вони побили 8 автівок, серед яких мікроавтобус “Фольксваген”, вантажівка “Вольво”, легковик “Субару”. Не пожаліли навіть старенької “Таврії” і “Москвича”-пікапа. Вандали повідбивали дзеркала бокового огляду, розтрощили скло, повиривали всі дроти, до яких змогли дістатися, розкидали речі, які були в автомобілях.

Потерпілі вважають, що це був звичайний акт вандалізму, а аж ніяк не пограбування. Адже злочинці не взяли з машин ні грошей, ні портмоне, ні мобільних телефонів, ні магнітол. Лише все розкидали.

Побиті машини близько 8 години ранку виявив один з мешканців будинку – Федір Загородній. Він зателефонував до райвідділу міліції, але там не спішили приймати справу. Врешті, прочекавши майже дві години, власники машин самі поїхали до правоохоронців. Лише після цього (о 12 год.!) на місце події таки прибув представник РВ УМВС. І як не дивно, та це була не слідчо-оперативна група, а всього лише дільничний інспектор – Олександр Чепель.

Як кажуть потерпілі, інспектор просто походив довкола машин. Не опитував свідків, не заглядав до салонів понівечених авто. Не помітив навіть браслета, який спав з руки одного з вандалів. Зате справу Чепель розкрив дуже швидко – вмить знайшовся відомий ще зі шкільної лави правопорушник К., який запевнив – це він потрощив усі машини, до того ж сам!

За словами потерпілих, справа зрушила з місця лише після того, як господиня одного з побитих авто звернулася до міністра МВС Арсена Авакова. Жінка з двома дітками приїхала на вихідні до своїх батьків, сама ж мешкає в Києві. Побачивши бездіяльність місцевих правоохоронців, вона написала міністру лист.

У результаті близько 20.30 год. у Голованівському райвідділі таки знайшлася слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події і під підсвічування ліхтариків взялася оглядати і фотографувати побиті автомобілі.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар