Кіровоградщина провела в останню путь загиблого героя (ФОТО)

Сьогодні о 12.00 на Театральній площі  Кіровограда пройшла траурна церемонія прощання із загиблим воїном АТО.

 

Старший сержант 3-го полку спеціального  призначення Віталій Федитник, родом з села Докучаєве Устинівського району, загинув 16 лютого цього рокув бою з терористами в районі Дебальцевого. У воїна залишилася вдова і син Сергій 2013 року народження.

Командир відділення Віталій Федитник разом з групою потрапив у засідку. Його БТР було підірвано. Воїн вступив у бій з ворогом,  та отримав смертельні поранення.

Сотні кіровоградців прийшли сьогодні на Театральну площу, щоб попрощатися із загиблим героєм. Заступник командира по роботі з особовим складом Микола Поровський розповів про солдата свого полку: “У найскладніший для України час він став на захист соборності і загинув як справжній воїн.  Достойно служив, був вмілим солдатом, дисциплінованим воїном. Наш обов’язок –  помститися ворогу за його смерть і смерть усіх наших побратимів. З їхнього героїзму виросте нове покоління українських патріотів”.

Воїна згадували і заступник командира загону  Мамчур, який розповів що воїн загинув у бою, виконав обов’язок до кінця, бо честь і присяга для нього були не пустим звуком, і сержант підрозділу Олександр Багреєв.

Після спільної молитви, яку прочитав Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк і прощання присутніх з воїном, траурна церемонія вирушила до місця поховання воїна на алеї для військових поховань Рівнянського кладовища.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар