Кіровоград: відома дитяча письменниця навідала студентів і підтримала військових (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 18 березня, до Кіровограда приїхала відома дитяча письменниця Лариса Ніцой. Без пафосу і помпезної реклами колишня випускниця КДПУ, уродженка селища Голованівськ зустрілася з студентами, розповіла про свої книги та благодійну діяльність.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, Лариса Ніцой привезла до Кіровограда не лише свою творчість, а і подарунки для поранених військових, які наразі лікуються у Кіровоградському госпіталі ветеранів війни.

«Коли мене раніше питали, що таке Кіровоград, я не знала, що відповісти: театр, червона пляма виборів (комуністи перемагали переважно). Але то таке… То минуле! А відколи почались ці страшні події, Кіровоград став відомим героїзмом наших «кіборгів», – розповідає Лариса Ніцой.

На столичному книжному ярмарку «Київська весна – 2015» Лариса Ніцой усі гроші з продажу книг, складала в конверт, який сьогодні передала у Кіровоградський військовий госпіталь. Також пораненим героям письменниця привезла книги сучасних українських письменників, які зібрала під час однієї зі своїх акцій. «Окрім того ми привезли книжкову шафку для того, щоб ці книги зручно було зберігати», – зазначила Лариса.

Розповідаючи про свою творчість, Лариса Ніцой найбільшу увагу приділила ілюстраціям. Письменниця розповідала як довго підбирались правильні ілюстрації до кожної розповіді. Варто зазначити, що Лариса знайшла спільну мову зі студентами: вже майже дорослі люди з цікавістю роздивлялися звіряток, які проходили кастинг на героя книги і разом із письменницею підбирали найкращого актора. Кастинг, до речі, було проведено якісно – для ілюстрацій  обрано милих звірят із щирими посмішками, які виховують естетичний смак, а не травмують дитячу психіку.

Наостанок Лариса Ніцой подякувала університету за виховання: «Своєю творчістю я завдячую інституту, інтересом до життя – інституту, патріотизмом – викладачам».

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар