Волонтерство без грошей у Кіровограді (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Фінансова допомога не всім по кишені та й не кожен вірить, що пожертвувані кошти підуть на добру справу, а не стануть спонсорським вкладом у купівлю нової машинки псевдо-волонтеру. Проте Книга пам’яті України поповнюється щодня. Невже можна досі залишатись осторонь?

Допомагати можна не лише фінансово – всього кілька годин вашого часу можуть захистити бійця, який захищає наш Донбас. У Кіровограді є багато місць, де започатковано безстрокові акції допомоги солдатам. Робота передбачена найрізноманітніша, але вона не потребує особливої майстерності та віртуозності. Тому приєднатися до важливої справи може кожен.

Плести маскувальні сітки.

Це найпростіше спорядження, яке дуже просто зробити власними руками. Звичайна сітка може врятувати життя не одному воїну воїн, сховавши їх від прицілу ворога. Робота це клопітка, але дуже проста. Саме тому все частіше сітки плетуть і у школах. У Кіровограді кілька закладів проводять безстрокову акцію з плетіння сіток, до якої може приєднатися кожен кіровоградець.

Заклад Робочий графік Адреса
Обласна бібліотека для дітей ім. А.П. Гайдара Пн-чт–з 10.00 до 18.00Вихідний день – субота.В п’ятницю та неділю з 10.00 до 17.00

 

м Кіровоград, вул. Шевченка, 5
Кіровоградський обласний художній музей (картинна галерея П.Оссовського «Світ і Вітчизна»)  Пн.-Чт.: 9.00-18.00.Пт.-Сб.: 9.00-17.00 Вул. Велика Перспективна, 60
НВО №20 Телефонувати волонтеру Олені-066 321 03 92 пр. Перемоги, 16
«Реконкіста» З 12:00 до 20:00 Вул. Ельворті, 5, каб 117

 

Збирати продукти біля супермаркетів та ходити зі скриньками.

Робота підсильна не кожному, адже непросто провести кілька годин на морозі. Проте люди більш охоче вірять, що пожертвувана ними гречка поїде в АТО, а не стане вечерею для волонтера. Щоб стати «вуличним» волонтером не потрібні особливі зв’язки: зібрати продукти – віднести у найближчий пункт збору продуктів для АТО.

Сушити овочі

Війна війною, а обід за розкладом. «Кулінарна сотня» у Кіровограді займається приготуванням їжі для військових. Це спеціальні висушені страви, які довго зберігаються, швидко готуються і є досить поживними. Волонтер Валентина розповідає, що для того, щоб сушити овочі не обов’язково мати спеціальну техніку. Вони користуються звичайною побутовою сушаркою для овочів, а потім змішують суміші у пропорціях. Окрім того, можна приходити в штаб БО «Серця матерів» і різати овочі. Або ж удома робити випічку і приносити її площу Богдана Хмельницького волонтерам.

Шити балаклави.

У Кіровоградському НВО №20 (пр. Перемоги, 16) налагодили виробництво різних речей для АТО. Серед них і пошив балаклав. Вчителька Олена Горобець розповідає, що вони шиють багато балаклав прямо у школі, проте є майстрині, як беруть роботу додому.

«Крутити» сірники.

Економний спосіб благодійності, який також активно розвивається у НВО №20. Запарафінений сірник горить 4 хвилини і не гасне так швидко як звичайний. Цілими партіями сірники виготовляють на уроках трудового навчання. Якщо «крутити» сірники можуть школярі, то що заважає робити це вдома кожному? Взяти сірник – обкрутити ватою – вмочити в парафін. До того ж, вчителі НВО №20 охоче ділять парафіном із усіма, хто зголосився приєднатись до благодійності. Також парафін можна переплавити зі звичайних свічок. Тож лишилась остання складова – бажання допомагати нашим захисникам.

Малювати з дітьми малюнки.

Волонтери розповідають, що коробки з малюнками від дітей на фронті відкривають у першу чергу. Саме волонтерам можна приносити малюнки, які малюють ваші діти. Моральна підтримка є вкрай важливою. Солдати повинні знати, що їх чекають, підтримують і вірять у те, що вони повернуться живими.

Герої рятують наше майбутнє, захищаючи територіальну цілісність України від російської агресії. Подякуємо їм не лише словами – захистімо їх життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар