Як кіровоградці на ярмарку ціни виробника шукали (ФОТО)

Сьогодні, 7 березня, на площі Богдана Хмельницького розгорнувся ярмарок сільгоспродукції, організований керівництвом області. Кіровоградцям анонсувалося, що ярмаркуватимуть «за цінами виробника».

Ярмарок і справді вдався на славу – було на що подивитись, з ким поторгуватись і навіть трохи розважитись. Неподалік смажили шашлики, а продавці прямо біля наметів з продукцією «розігрівались» високоградусними напоями. «А що, дуже холодно сьогодні», – підсміюється з колег дідусь, що стоїть поруч.

Асортимент був достатньо різнобарвний. Крім «панікерських товарів», які нещодавно змітали з полиць супермаркетів за шаленими цінами, – цукру та борошна – можна було знайти фрукти, овочі, сало, м’ясо, ковбаси, постільну білизну, медовуху, вироби з дерева, молочну продукцію, олію, солодощі і купу всілякого добра. Єдине чого бракувало – це круп. Але навіть ті, що були на ярмарку – гречка, вівсянка, пшенична – не користувалися великим попитом. Найбільші черги збиралися біля сала-мяса та цукру.

Стосовно цін: були різні. Але однозначно не дешевші, ніж у супермаркетах. Так ціна на олію коливалася від 20 до 25 грн, цукор можна було придбати за 11,50 грн/кг, борошно  – за 9.00 грн/кг, а сало й м’ясо – за 40 і 60 грн. Все інше – за ринковими цінами. Найбільше вразила ціна на яблука – 14-17 грн/кг (на минулому ярмарку яблука коштували 12 грн) та заморські фрукти. Тепер лимони дорога розкіш – майже 50 грн.

«Особисто мені ярмарок подобається – багатий вибір, якісні продукти. Так, не дуже низькі ціни, але тут скільки всілякої смакоти, що на гречку і дивитись не хочеться», – ділиться враженнями пані Надія.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар