Депутат обласної ради звернулася до правоохоронців з приводу появи проросійських написів у центрі міста

Депутат обласної Ради Ірина Малик подала депутатські звернення до УМВС та СБУ з приводу розслідування фактів появи неправдивих антидержавних написів на Набережній Кіровограда.

Нагадаємо, що ці написи з`явилися у центрі міста в неділю, 1 березня, та станом на вчора так і не були зафарбовані. У прес-службі УМВС області журналісту Першої електронної вчора повідомили, що заяви про вчиненя правопорушення до них не надходили.

Депутат обласної ради Ірина Малик зробила відповідні звернення до начальника УМВС області та обласного управління СБУ і так це прокоментувала Першій електронній:

“Сьогодні подала депутатське звернення до Управління служби безпеки України в Кіровоградській області та начальнику управління міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області з приводу необхідності розслідування фактів появи образливих неправдивих написів, які несуть ознаки неповаги до держави.

Ми живемо в час, коли кожен подібний факт має бути під пильною увагою правоохоронних органів. Навіть, якщо поява цих написів, зроблених від імені нелегальної організації «Боротьба», члени якої у травні минулого року брали активну участь у проросійських виступах у Харкові разом із завезеними з Росії бойовиками, є поодиноким фактом, у світлі заяв сепаратистів про спроби «розкачати» ситуацію не тільки на Сході країни, а й у мирних областях України, вимагають негайної реакції.

Мир у спокій в нашій області ми зможемо зберегти тільки тоді, коли будемо реагувати завчасно,  працювати на випередження. Сподіваюсь, що зв`язок із заявами представників минулої влади про повернення у тому числі і в Кіровоград, релігійними ходами з портретами російських царів та поява цих написів протягом буквально кількох днів є не більше, ніж випадковістю, і ці тривожні факти ніяк не пов`язані з так званою «русскою весною», з планами агресора принести війну і горе нашій країні. Та ми повинні убезпечити себе від найменших спроб дестабілізувати ситуацію в країні і у нашій області зокрема”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар