Кіровоградці провели в останню путь воїна АТО Євгена Тельнова (ФОТО)

Сьогодні, 25 лютого, Кіровоград попрощався зі своїм славним земляком – Євгеном Тельновим, бійцем батальйону “Донбас”, який загинув 15 лютого під Маріуполем.

“Женя… был настоящим Героем. Один из немногих, кто не просто выжил в Иловайском котле, а показал своим личным примером мужество. Женя не просто не растерялся в Иловайске под обстрелом, он лично подбил 2 танка. Он не здался в плен. Он вышел из окружения с оружием, а погиб Женя, спасая товарищей”,  – зі сльозами на очах розповів бойовий побратим Тельнова  Дмитро Бабкін з позивним “Бєня”.

Після прощальної промови і молебну за упокій душі, кіровоградці вшанували свого мужнього земляка “Усача” хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Нехай земля йому буде пухом.

Слава Героям!

Коротка біографічна довідка

Євген Тельнов народився  20 листопада 1961 року у Кіровограді. Проходив службу в в/ч 7429 м. Київ. Звільнений у запас в травні 1982 р. Працював на Кіровоградському заводі радіовиробів токарем, з 1989 р – лаштувальником верстатів з ЧПК. Звільнився у липні 1991 р.

З 1984 по 1987 заочно навчався в КІСМ (Кировоградский інститут сільськогосподарського машинобудування) на факультеті за спеціальністю Обробка металів різанням.

У липні 1991 р. Прийнятий на посаду інструктора зі спорту в Кіровоградську РТШ (ДОСААФ). Звільнився у лютому 1992 р.

10 червня 2014 р. Прибув до батальйон спеціального призначення «Донбас» в с. Нові Петрівці. З 13 липня по 31 серпня перебував у зоні АТО (Артемівськ, Попасна, Іловайськ).  За позивним «Усач» служив у 3 взводі 1 роти окремого батальйону спецпризначення «Донбас».

На  виборах  народних депутатів у 2014 році Євгеній Тельнов балотувався до Верховної Ради, як представник «Об’єднання «Самопоміч» по виборчому округу № 100.

26 серпня був поранений уламком міни на околиці Іловайська. Після реабілітації продовжив службу в зоні АТО, де і загинув у засідці, організованій терористами.

Вічна пам’ять!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар