На Кіровоградщині навчаються близько тисячі дітей-переселенців

З тимчасово окупованих територій на Кіровоградщину прибуло 9963 особи, з яких 2547 дітей.

Про це повідомила заступник директора департаменту — начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Алла Олійник  на засіданні колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації, яке відбудеться зараз у Кіровоградському обласному навчально-виховному комплексі (гімназія-інтернат-школа мистецтв), повідомляє кореспондент Першої електронної.

Вона розповіла, що 1140 діток – віком до 6 років. З них 210 вже влаштовані в дитсадки, а 65 вибули на постійне місце проживання до інших регіонів. Дітей шкільного віку було зареєстровано 1406 осіб. У школах області нині навчається 743 дітей-переселенців, а ще 477 повернулися з батьками на своє попереднє місце проживання. 19 осіб влаштувалися на навчання до ПТУ, 77 – до вищих навчальних закладів. 169 дітей прибули нещодавно і ще не були влаштовані на навчання.

Серед переселенців є 68 іноземців та 17 дітей-сиріт, які недавно втратили батьків і потребують особливої уваги. Окрім переселенців зі сходу, Кіровоградщина прийняла біженців з Криму. Серед них 47 дітей (9 дошкільнят і 38 школярів).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар